רעיון למוצר חדש יכול להיראות מעולה על מסך המחשב, אבל המבחן האמיתי שלו הוא ברגע שמנסים לייצר אותו במפעל. את הפער הזה בדיוק ניסו לסגור במחלקה להנדסת מכונות ב-SCE קמפוס אשדוד, שם שלחו את הסטודנטים בשנה ד' למשימה מעשית: להמציא צעצוע חדש, ולא לעצור עד שהוא יוצא כמו מוצרים מפס ייצור.

אופנוע שעושה סלטות. צילום: יחצ SCE
במקום להסתפק במצגת יפה או בדגם תצוגה מקרטון, הסטודנטים נדרשו לעבור את כל המסלול שעובר מוצר בדרך לחנויות. הם תכננו את המשחקים, בדקו שהם לא ישברו, ובסיוע מומחים מחברת "פלסאון" – גם ייצרו את תבניות הפלסטיק והזריקו לתוכן את החומר בפועל.
אז מה יצא מהמעבדה באשדוד? האופנוע הקופץ: עמרי דרזי, יוחאי רייכלר, טל שוורץ ודניאל כהן פיתחו אופנוע שולחני קטן. לוחצים לו על החלק האחורי, משחררים – והוא זינק באוויר, עושה סאלטה ונוחת בחזרה על הגלגלים.
משגר הציפור: רחל זאודו, יובל עמרם, ידרן רחמים ועדי צורן יצרו צעצוע בצורת ציפור שמשגר חצי ספוג באוויר, שילוב של רוגטקה ואקדח צעצוע שמתאים למשחק בטוח בבית.

חמסה למזל. צילום: יחצ SCE
החמסה למזל: לידור סבג, עידו רביע, קורן פרץ ועידו חכמון פנו למשחקי הקופסה ובנו מתקן מיוחד להטלת קוביות בצורת חמסה, כזה שגורם לקוביות להתגלגל בצורה יציבה ושווה בכל פעם.
במכללה מסבירים שהמטרה הייתה פשוטה: לתת למהנדסים לעתיד להבין איך מוצר עובד בעולם האמיתי, מהרגע שבו עולה הרעיון בראש ועד לרגע שבו מחזיקים ביד משחק מוכן לשימוש.
רוצים להישאר מעודכנים? הצטרפו אלינו!
⇔
⇔ ![]()


