נמל אשדוד משיק פיילוט חדש בשיתוף מועצת המובילים, שיאפשר להחזיר מכולות ריקות לנמל גם בשעות הערב, בין השעות 17:00 ל-22:00. המהלך נועד להפחית את העומס בשערי הנמל ובכבישים בשעות השיא של הבוקר, ולשפר את רמת השירות לנהגים.

נמל אשדוד. צילום: מנחם בן הרוש
הפיילוט, שיצא לדרך לפני מספר ימים וצפוי להימשך עד 10 ביולי, מאפשר החזרת מכולות ריקות בערב בכפוף למספר תנאים: הנהג נדרש לעמוד בתנאים הבאים: המשאית הגיעה לנמל בין השעות הנקובות 17:00 ל-22:00 בימים א׳ עד ה׳. נהג המשאית מבצע שתי פעולות – החזרת הריקה והוצאת מלאה. המכולה הריקה מנותבת לנמל על ידי סוכן האנייה.
"אנו גאים להכריז על תחילתו של פיילוט ייחודי ופורץ דרך, אשר יביא לשינוי ממשי בהיבטים של שירות, הפחתת עומסים והתייעלות", מסר ניסן לוי, מנכ"ל נמל אשדוד. "מטרת הפיילוט לאפשר למובילים היבשתיים לנצל את שעות הערב להובלה נוספת, ובכך להפחית את העומס בנמל ובכבישים בשעות הבוקר. התועלת מכך כפולה – הן בשיפור השירות לנהגי המשאיות, והן בהפחתת העומס בכבישים ובסביבת הנמל בשעות השיא. אני רוצה להודות לכל מי שתרם לפיילוט לצאת לדרך, עובדי הנמל המסורים וכן, למועצת המובילים על שיתוף הפעולה״.
רוצים להישאר מעודכנים?
הקליקו כאן לאפליקציית "כאן דרום – אשדוד"