הספינג' שהכינו בסדנה. צילום: דודו בן זינו
הספינג' שהכינו בסדנה. צילום: דודו בן זינו

עושה חשק לטעום: סדנת ספינג' מיוחדת באשדוד

מפגש ראשון של מיזם 'באים בטוב' התקיים באשדוד, במהלכו למדה קבוצת נשים להכין ספינג' מרוקאי טעים - מתכון שכל אחת מהן תעביר הלאה ותשמר. במפגשים הבאים ילמדו סודות קונדיטוריה מהמטבח הצרפתי, הגאורגי, הארגנטינאי, הטורקי ועוד

פורסם בתאריך: 3.11.24 22:34

מפגש טעים במיוחד התקיים במרכז קהילתי 'בית לברון' לפני מספר ימים. במסגרת מיזם 'באים בטוב', התכנסה קבוצה בת עשר נשים לסדנת קונדיטוריה מיוחדת כדי ללמוד את רזי הכנת הספינג' המרוקאי.

 

את הסדנה הובילה ג'נט אסידן, חברה לקבוצה, שחשפה את המשתתפות לסודות המתכון המשפחתי שלה. בשלב הבא, כל אחת מהנשים, בתורה, תיקח על עצמה ללמד את חברותיה מתכון מיוחד מבית אמא, ובסיום התהליך יוזמנו תושבי הקהילה לסדנאות פתוחות כדי ללמוד את המתכונים הייחודיים ולשמר את המסורת הקולינרית.

חברות הקבוצה לומדות את רזי הספינג. צילום: דודו בן זינו

חברות הקבוצה לומדות את רזי הספינג. צילום: דודו בן זינו

מיזם "באים בטוב" הינו תוכנית התנדבות ייחודית הפועלת באשדוד ומנוהלת על ידי רינה מסיקה. המיזם מחבר בין מתנדבים ותיקים לפעילות משמעותית בקהילה, ומאפשר להם לתרום מכישוריהם וניסיון חייהם. במסגרת התוכנית, מתנדבים מנוסים מלמדים מתנדבים חדשים, וכך נוצרת שרשרת של העברת ידע וערכים.

חברות הקבוצה לומדות את רזי הספינג. צילום: דודו בן זינו

חברות הקבוצה לומדות את רזי הספינג. צילום: דודו בן זינו

"המיזם הזה הוא ביטוי נפלא לדיאלוג בתוך הקהילה", אומר משה אלחרר, מנהל מרכז "בית לברון". "הוא מבוסס על שיתוף פעולה, מגוון אנושי וקבלת האחר, ומעודד נדיבות וסובלנות".

גמלאים המעוניינים להצטרף לפעילות או להתנדב מוזמנים לפנות למרכז הקהילתי הסמוך למקום מגוריהם.

גנט אסידן מלמדת כיצד להכין ספינג'. צילום: דודו בן זינו

גנט אסידן מלמדת כיצד להכין ספינג'. צילום: דודו בן זינו


רוצים להישאר מעודכנים?
הקליקו כאן לאפליקציית "כאן דרום – אשדוד"




תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כאן דרום אשדוד"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר