מתכון לזוגיות: יחיאל ועירית לסרי . צילום חן בוקר

שנה טעימה וחג שמח

אחד המאכלים הכי נפוצים בסעודת החג הוא דג. לכבוד ערב ראש השנה אספנו עבורכם מתכוני דגים מגוונים והוספנו עוד מתכון אחד מיוחד לסיום. בתיאבון!

פורסם בתאריך: 2.10.19 20:37

     

גפילטע פיש בנוסח אשדודי

באדיבות עירית אלכסנברג לסרי, יועצת זוגית ומשפחתית

מרכיבים:

2 1/2 קילו דג קרפיון טחון בלי עצם ובלי עור
2 בצלים
5 שיני שום
4 גזרים
1 גבעול סלרי
2 עלי דפנה
6 גרגירי פלפל אנגלי שלם
2 ביצים
1/2 כוס פירורי לחם או קמח מצה
סוכר
מלח
פלפל שחור או לבן
מרק בטעם עוף
שמן קנולה

אופן הכנה:

לערבב את הקרפיון הטחון עם בצל אחד מרוסק, פירורי לחם, 2 ביצים, 2 כפות שמן קנולה, כף מלח, כף סוכר, 1/2 כפית פלפל לבן או שחור.
בסיר עם תחתית רחבה לטגן בצל אחד פרוס ב-4 כפות שמן קנולה עד שהבצל שקוף.
להוסיף 4 כוסות מים. להוסיף למים כפית מרק בטעם עוף, 4 כפות סוכר, 2 כפיות מלח, עלי דפנה ופלפל שחור שלם וגם 1/2 כפית פלפל שחור טחון.
כשהמים רותחים להוסיף את הגזרים הפרוסים, גבעול סלרי ושיני שום.
ליצור קציצות בגודל הרצוי מהעיסה של הקרפיון לתוך המים הרותחים.
לכסות את הסיר לבשל על אש קטנה במשך כשעתיים.

גפילטע פיש. התמונה להמחשה בלבד. צילום אילוסטרציה רותם מימון

פילה סלמון ב—SWEET SAUCE

באדיבות השף עלי חטיב ממסעדת סינטה שבאשדוד

מרכיבים:

1 נתח פילה סלמון (כ—300 גרם)
חופן פטרוזליה
חופן כוסברה
2 שיני שום
2 כפות שמן זית
1 כף צ'ילי מתוק
1 כף טריאקי
1 כפית מיונז
מעט קצח ושומשום לקישוט

אופן ההכנה:

מערבבים את כל המרכיבים מלבד הסלמון עד לקבלת תערובת קרמית. מעסים את הנתח סלמון ומשרים כ—10 דקות . לאחר מכן מכניסים לתנור למשך 12 דק ב—180 מעלות. לפני ההגשה מפזרים מעל מעט שומשום וקצח.

פילה הסלמון של עלי חטיב. צילום באדיבות מסעדת סינטה

דג לוקוס בסגנון מרוקאי

באדיבות עירית אלכסנברג לסרי (ציפור לחשה לנו שד"ר יחיאל לסרי מאוד אוהב גם את הגפילטע וגם את המרוקאי)

מרכיבים:

8 פרוסות לוקוס
ו גמבה אדומה
ו פלפל חריף ירוק
2 פלפלים יבשים שלמים
8 שיני שום
2 פרוסות לימון כבוש
1 עגבנייה ללא קליפה
כוסברה
פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה
כורכום
מלח
שמן קנולה

אופן ההכנה:

לשפוך 1/4 כוס שמן לסיר עם תחתית רחבה. להניח גמבה חתוכה לרצועות, פלפל חריף חתוך לרצועות, פלפל יבש בלי גרעיניים, שיני שום שלמים, עגבנייה פרוסה דק, לימון כבוש. לבשל על אש קטנה 10 דקות.
להוסיף את פרוסות הדג מעל הירקות. להוסיף כוס מים רותחים. לערבב בכוס חד פעמית כף פפריקה מתוקה, 1/2 כפית פפריקה חריפה, 1/4 כפית כורכום ו—3/4 כוס שמן. לערבב את התבלינים עם השמן ולשפוך מעל הדגים. לפזר מלח ים גם מעל הדגים לפי הטעם.
לאחר 1/4 שעה לפזר מעל הדג כוסברה טרייה קצוצה לפי הטעם.
מבשלים על אש קטנה מכוסה 1/4 שעה ועוד 1/4 שעה בלי מכסה.

דג מרוקאי. צילום אלי טואג

פילה דניס בגריל בקראסט פיסטוק

באדיבות השף גיא פרץ

מרכיבים (ל—4 מנות):

4 פילטים של דניס במשקל 180 גרם כל אחד
שמן זית

לקראסט:

4 כפות פיסטוק גרוס עדין
2 כפות ממרח פסטו
2 שיני שום קצוצות
1/2 כפית ממרח לימון כבוש
מלח גס ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

מערבבים את חומרי הקראסט. מורחים את הפילטים בשמן זית וצולים על הרשת הלוהטת של הגריל, תחילה מצד בשר הדג ולאחר מכן מצד העור. לאחר שתי דקות הופכים ומורחים על בשר הדג הצלוי ממרח פיסטוק. צולים שתי דקות נוספות.

פילה דניס בגריל של גיא פרץ

פילה מוסר ים על מנגולד ולימונים כבושים

באדיבות השף גיא פרץ

מרכיבים (ל—4 מנות):

4 נתחי פילה מוסר ים ללא עצמות במשקל כ—120 גרם כל יחידה
זר עלי מנגולד שטופים וחתוכים בעובי 1 ס"מ
4 פרוסות לימון כבוש
6 שיני שום קצוצות
פלפל צ'ילי קצוץ
מלח ופלפל שחור
4 כפות שמן זית
1/2 כוס מים

אופן ההכנה:

מחממים מחבת עם שמן הזית. צורבים את הדגים כשתי דקות מכל צד. מניחים בצד. מוסיפים למחבת את יתר החומרים ללא המים. מאדים כ—3 דקות. מניחים את הדגים במחבת ומוסיפים את המים. מבשלים יחד כ—4 דקות.

מוסר ים של גיא פרץ

קציצות בטעם דגים (מנה צמחונית)

באדיבות מעצב השיער שמוליק דואק

מרכיבים:

חצי חבילה "טחון מן הצומח" של טבעול
200 גרם טופו
2 בצלים
6 שיני שום
זר כוסברה
1/2 כוס פירורי לחם/ קמח מצה/ קמח מלא
2 ביצים
כמון
מלח
פלפל

לרוטב:

בצל קטן
2 שיני שום
כוסברה קצוצה
1/2 גמבה
גזר
מלח
פפריקה
כמון
כורכום
1 קופסת רסק עגבניות קטנה

אופן ההכנה:

מטגנים בצל אחד בשמן זית. אחרי שמזהיב מוסיפים למחבת 1/2חבילה של "טחון מן הצומח". מבשלים כ-10 דקות על אש קטנה.
טוחנים במעבד מזון או מיקסר את הטופו, בצל נוסף, שום וכוסברה. מוסיפים לתערובת את ה"טחון" ואת הביצים. מתבלים ומערבבים הכול יחד. יוצרים קציצות ואופים אותן על נייר אפייה בחום של 180 מעלות, בערך חצי שעה.
בזמן האפייה מכינים את הרוטב: מטגנים את הבצל, מוסיפים את השום הכתוש לעוד דקה של טיגון. מוסיפים את הגזר הפרוס ורצועות גמבה. מכסים את המחבת ומנמיכים את האש לבישול של 10 דקות עד לריכוך הירקות.
מוסיפים את רסק העגבניות, הכוסברה והתבלינים ומערבבים יחד. מוסיפים מים ומבשלים כחמש דקות ושופכים על הקציצות.

קציצות דגים ללא דגים של שמוליק דואק

בואי נעשה לנו חג

מתכון מנצח מאת עירית אלכסנברג לסרי

מרכיבים:

3 כוסות שמחה
2 כוסות אהבה
1 כוס הכרת הטוב
1/2 כוס אמונה
1/2 כוס אכפתיות
2 כפות גמישות
2 כפות סובלנות
1 כף השתדלות
והומור לפי הטעם

אופן הכנה:

לערבב הכול בעדינות וביסודיות. ולבסוף לפזר מעט צחוק, חמימות ומילים טובות.

מתכון לזוגיות: יחיאל ועירית לסרי . צילום חן בוקר

בהצלחה ושנה טובה ומבורכת

תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כאן דרום אשדוד"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר