סבביתא התמונות באדיבות רחל מור וגון רווה
סבביתא התמונות באדיבות רחל מור וגון רווה

במקום יגון, גון פתח את סבביתה

הנצחה עם הצלחה. גון רווה מספר מה גרם לו לפתוח את סבביתה בטיילת מרטין בובר. אז בין השאנטי והגלים מתגלה לו יזם ממולח שמנציח את זכרון חברו הטוב איתי סבביתה עם מסעדה טרנדית שמנסה לשחזר את ההצלחה של אחותה האגדית - קפה זוריק התל אביבי

פורסם בתאריך: 5.2.19 17:56

     
סבביתא התמונות באדיבות רחל מור וגון רווה

סבביתה התמונות באדיבות רחל מור וגון רווה

מי זה סבביתה? לכל אחד ואחת יש בנאדם או חבר שהעניקו לו משמעות וזכרונות. סבביתה היה אחד כזה, איתי מור ז“ל, האיש הזה, שהוא לא יחיד במינו אבל יחיד במינו למי שהוא היה יחיד במינו והעניק לנו זכרונות וארגז ערכים, נתינה ואהבה. את הערכים הללו, לפחות את חלקם, אנחנו מנסים לשים בסלון של הבית הזה שנקרא על שמו, סבביתה. בלב שדרת מרטין בובר באשדוד, מול חוף הים הכחול, יצרנו מקום, כישפנו כשפים והכנסנו פנימה את כל מה שהיה לנו בלב. בנינו קהילה ויצרנו אמת קטנה ששייכת לנו, מלאה בנתינה, צבע, אנשים, אהבה, מוזיקה, ואוכל טעים וטוב. אנחנו אוהבי אדם ומתעניינים במה שמתרחש על פני השטח: קפה, אוכל, כלים, עוגיות, טעמים, ורהיטים הם רק פרגמנט בתוך מכלול של ערכי ליבה שאנחנו עומלים על שמירתם. לתת מהלב, לקבל את האחר, לעבוד בשיתוף פעולה עם צוות , ספקים ולקוחות כמשפחה ושותפים לדרך וכל זה בשמירה על ה‘אני מאמין‘ כאתגר החשוב ביותר, ערך הליבה. הוביט חכם פעם אמר משפט: ”אוכל טוב הכל טוב“

סבביתא התמונות באדיבות רחל מור וגון רווה

סבביתה התמונות באדיבות רחל מור וגון רווה

אז מה הקשר בין גלישת גלים, זכרון של איתי מור, ומסעדת טרנד אופנתית שאלנו את גון רווה, 34, נשוי + 4 ילדים מקסימים מגיל 10 עד שנה, מייסד סבביתא – מסעדה פשוט אחרת שיש בה שילוב בין השאנטי של מסעדת החופים הטיפוסית, מן הבית של ההוביט עם העיצוב הקלאסי למסעדת טרנד עכשיוית ונוקשה.

 

גון, אז בעצם מה זה סבביתה, למה איתי היה לסבביתה?

 

סבביתה זו גם הנתינה וגם הפשטות שבאיש, הדרך להתייחס לאנשים בדרך. להיות בהלך רוח טוב ואהבה, הקסם הייחודי שלו. איתי היה חלק מחיי בווריאציות שונות במהלך השנים. אימא שלו היא חברת ילדות של אימא שלי, הן לימדו יחד באותו בית ספר. אישתו הייתה מורה בבית הספר של הילד שלי כמה שנים, הבן שלי וביתו הגדולה הם באותו גיל. היינו נפגשים במיני מקומות באשדוד. הידיעה על הרצח תפסה אותי בברבריני, ולקחתי את זה ממש קשה, היינו בדיוק שבועיים לאחר ההשקה, ואיתי היה אחד האנשים הראשונים לחנוך את הפיצריה שלנו וגם צילמתי אותו עם המשפחה.

סבביתה התמונות באדיבות רחל מור וגון רווה

אוקיי, אבל גון, כולך טרוד עם מיזם הHANDYMAN המוצלח, וגם ברבריני שכבר הפך בעיר לתופעה, למה פתאום סבביתה?

אני ברוחי לא מסעדן, אלא יזם, אף פעם לא נח על שמריי, נכנס לפרויקטים כל הזמן, ואני מאוד מאמין בזה, אבל הפעם גם רציתי ללכת לבד. בכל הכוח, אבל לבד. כשהחלטתי על המקום קודם כל ביקשתי רשות מהאימה והאישה. רחל גם הייתה אורחת הכבוד הראשונה ונהנתה לחלוק את סיפורי איתי איתנו ועם אורחי הבית קפה. כשסיפרתי לאימא ודיברנו על המהות, היא מאוד שמחה. גם אני לא התלבטתי לרגע, כשחיפשתי שם, זה הדבר הראשון שחשבתי עליו.

סבביתא התמונות באדיבות רחל מור וגון רווה

סבביתא התמונות באדיבות רחל מור וגון רווה

אבל גון, סבביתה זה גולשים, גלים יותר מקום של שאנטי, לא?

תראה המקום מוקדש לאיתי, אבל מדובר במקום אלגנטי. הבית קפה מיוחד בנראות ובשידור. הבית קפה לא משדר שאנטי, אלא אקלקטיות מילדים עם מנות ילדים ייחודיות, למשפחות. המודל שהיה לנגד עיני הוא מסעדה השייכת למשפחתי. מסעדה שקיימת כבר 12 שנים ומקום תל אביבי מאוד מוכר בשם "קפה זוריק". אימא שלי עיצבה את זוריק, ואחי הגדול הוא הבעלים. ברמה הקולינארית סבביתה משחזר את הבישולים בזוריק. מבשר אנטריקוט (נכון זה לא טיפוסי לבית קפה?) ועד מנות ספיישל מיוחדות. היום בית קפה היום במובן הגסטרונומי הרבה יותר מקפה ועוגה. מצד שני לא רציתי לנעול עצמי במובן של מסעדה, כי בבית קפה על הים כיף למשל לבוא לאכול ארוחת בוקר ושקשוקה.

סבביתא התמונות באדיבות רחל מור וגון רווה

סבביתא התמונות באדיבות רחל מור וגון רווה

סבביתא התמונות באדיבות רחל מור וגון רווה

סבביתא התמונות באדיבות רחל מור וגון רווה

התלבטת האם לפתוח בשבת? וגם מה הקטע של ההוביט שאתם מזכירים בפרטים על המסעדה?

ממש לא. אנחנו מערבים גם בשר וגם חלב, וברבריני הוא חלבי בלבד. בסיפור של המסעדה ברמה האישית, דרך התמונות והביתיות, למעט הסיפור של איתי גם את הסיפור של ההוביט והחלטתי לתת לזה במה.

סבביתא התמונות באדיבות רחל מור וגון רווה

סבביתא התמונות באדיבות רחל מור וגון רווה

במה המקום נבדל מיתר המקומות במרטין בובר?

האנשים באים לא רק בגלל האוכל, אלא בגלל האנרגיות והמוסיקה, אנחנו נראים אחרת, טעימים אחרת, מעוצבים אחרת. הקהל האשדודי הוא מסביר פנים, אבל אני עדיין לומד להכיר אותו. במרטין בובר עד היום לא היה בית קפה כזה, וניסיתי להביא משהו שאין. בית קפה משודרג עם אווירה טרייה.

סבביתא התמונות באדיבות רחל מור וגון רווה

סבביתא התמונות באדיבות רחל מור וגון רווה

סבביתא התמונות באדיבות רחל מור וגון רווה

סבביתא התמונות באדיבות רחל מור וגון רווה

מי מבשל? מי הכין את התפריט?

התפריט נלקח מזוריק, זו הייתה קלאסיקה שגם קל להביא לאשדוד ולהפעיל. כמובן שיש צוות מטבח נאמן שמרכיב את המנות. הסיסמה היא אוכל פשוט וטעים, פשוט. טעים. לא יותר.באשדוד יש כמיהה למקומות מרעננים, ולגישה אחרת ויש קהל שיצביע ברגליים שיבוא ויחוו.

סבביתא התמונות באדיבות רחל מור וגון רווה

סבביתא התמונות באדיבות רחל מור וגון רווה

 

 

רחל מור, מורה אגדית ואימא של איתי ז"ל
רחל, אז השם סבביתה קיבל חיים חדשים? אישרת בלי לבטים?
גון, החבר שלו מהגלישה, ביקש וקיבל את ברכתי באהבה רבה, אולי יהיה לי מקום לספר לילדים איזה אדם היה איתי. היית צריך לראות את המסעדה ואת הכבוד שעשו לאיתי, באנו שלושה דורות. זו ממש חוויה וכמו זיכרון מפעם. מחזיקה לגון אצבעות.

תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כאן דרום אשדוד"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר