כזכור, הלילה נורו יריות לעבר אדם באשדוד והוא נפצע. עוד בטרם הגיעו למקום כוחות ההצלה, פונה הפצוע באופן עצמאי לבית החולים על ידי אדם אחר.
בעקבות הדיווח על הגעת הפצוע לבית החולים, הגיעה המשטרה למקום ועצרה את מי שהביא אותו, וכן שניים מחבריו שאף הם הגיעו לבית החולים בהמשך, וזאת בחשד למעורבות באירוע הירי.
בחקירתם טענו החשודים כי אכן הביאו את הפצוע לבית החולים, אך לטענתם הירי בוצע לעברם וכי הם עצמם קורבנות של אירוע הירי.
במשטרה חושדים אחרת
אלא שבמשטרה סבורים אחרת. שניים מהחשודים – תושב רחובות בן 19 ותושב ראשון לציון בן 31 – הובאו לבית המשפט לדיון בבקשת המשטרה להאריך את מעצרם בשישה ימים.
בדיון טען נציג המשטרה, עו"ד שמעון ברץ, כי "הנסיבות מלמדות כי הם מעורבים באירוע הירי ולא מן הנמנע כי מי מהם יחד או לחוד ירו". לצורך בירור החשד אף נלקחו דגימות מידיהם של החשודים כדי לבדוק אם נמצאים עליהן סימני ירי, אולם נכון לעת הזו טרם התקבלו תוצאות הבדיקה.
"לא מן הנמנע כי הוא פגע בו"
החשוד מראשון לציון טען מצידו כי הוא בן משפחתו של הפצוע. נציג המשטרה לא קיבל את הטענה ואמר בתגובה: "גם אם זה בן משפחה, לא מן הנמנע כי הוא פגע בו".
מנגד, סנגורו של החשוד מראשון לציון טען כי מרשו הגיע לבית החולים כדי לסייע לבן משפחתו הפצוע. סנגורו של החשוד מרחובות טען אף הוא לחפותו של מרשו ואמר: "אדם אחד עבר טיפול רפואי עצרו עוד שני חברים שלו. יכול מאוד להיות שהחשוד הספציפי הזה לא קשור לזה, גם אם היה ויכוח וגם אם לא, יכול להיות שהוא לא קשור לאירוע".
בסיומו של הדיון כתב השופט עמית יריב בהחלטתו כי קיים חשד סביר המצדיק את הארכת מעצרם של השניים, וקיבל את בקשת המשטרה באופן חלקי בלבד – כך שמעצרם הוארך בשלושה ימים בלבד, במקום ששת הימים שהתבקשו.
רוצים להישאר מעודכנים? הצטרפו אלינו!
⇔
⇔ ![]()



