מדד החופים – אשדוד מובילה בדו"חות משרדי להגנ"ס ובריאות

• הרשויות החופיות הנקיות ביותר הן: אשדוד, אילת, עמק חפר, קריית ים, הרצליה, בת ים ונתניה • במדד הקודם נמצאו 72% מהחופים נקיים • המשרד להגנת הסביבה ואקואושן יצאו בקמפיין הסברה תחת הכותרת: "חד פעמי? לא בים שלי!", להרחקת הכלים החד-פעמיים מהים לאור הנזקים הסביבתיים והבריאותיים

פורסם בתאריך: 7.8.18 17:31

     

ממדד "חוף נקי" של המשרד להגנת הסביבה לתאריכים 11 עד 24 באוגוסט עולה, כי 71.64% מהחופים שנבדקו דורגו כ"נקיים" עד "נקיים מאוד".במדד הקודם 72% מהחופים דורגו כ"נקיים" עד "נקיים מאוד". מתחילת השנה 69.7% מהחופים נמצאו נקיים לפחות 70% מהזמן.

 

אשדוד הוכרה ברשימת הרשויות החופיות הנקיות ביותר יחד עם אילת, בת ים ונתניה.

בין החופים הנקיים ביותר בישראל הם: חוף דרום האשדודי, חוף בצת, ראש הנקרה, אכזיב, כזיב, שבי ציון, קריית ים דרום, קריית חיים צפון, הבונים, החוף בין אולגה לתל גדור (בטיפול רשות הטבע והגנים), חוף נעורים, צפון נתניה, לגון צפון, הרצליה דרום, תל ברוך, בת ים, גן לאומי פלמחים,  אשקלון צפון, חופי דג סוף ומפרץ השמש באילת.

החופים הנקיים של דרום העיר אשדוד

 

 

המשרד להגנת הסביבה ועמותת אקואושן ממשיכים כמדי שנה לשמור על הסביבה החופית והימית למען ים נקי, ויצאו בקמפיין הסברתי תחת הכותרת: "חד-פעמי – לא בים שלי!", הקורא לציבור להשאיר את הכלים החד-פעמיים בבית, וליהנות מחופים וים נקיים מפלסטיק. את קמפיין ההסברה מוביל גם השנה גבי עמרני, עם סרטון הומוריסטי שיאיר זרקור על מצב החופים, ויזכיר לכולנו לקחת איתנו חזרה את כל מה שהבאנו לים, ולא להשאיר פסולת בסביבתנו. גבי עמרני, שכיכב בסרט: "הצילו את המציל" בבימוי אורי זוהר לפני כ-40 שנה, חוזר לים – הפעם כמציל שמציל את הים מפני המבלים בחוף. במסגרת קמפיין הקיץ ייערכו אירועים בערי החוף, ביקור על ספינת המחקר MedEx של אקואושן, ניקיון הים באמצעות צוללנים ומבצעי ניקוי חופים בשיתוף הציבור.

 

מדד החוף הנקי: דוברות משרד הגנת הסביבה

 

תוכנית חוף נקי של המשרד להגנת הסביבה פועלת משנת 2005 במטרה לשמור על חופי הים הלא מוכרזים נקיים במהלך כל השנה. מדד חוף נקי הוא כלי המשמש להערכה אחידה ואובייקטיבית של מידת ניקיון חופי הארץ הלא מוכרזים, בים התיכון ובמפרץ אילת. עם פתיחת עונת הרחצה, המשרד להגנת הסביבה קורא לנופשים, למטיילים ולחוגגים לאסוף אחריהם את שאריות הפסולת והכלים החד-פעמיים, ולהימנע מזיהום ומלכלוך חופי ישראל.


תופעת הפסולת בים ובחופים מהווה בעיה גלובלית ופוגעת בחופי העולם כולו – וגם בישראל. לפי הערכות שונות, מדי שנה מושלכים לימים ולאוקיינוסים כ-8 מיליון טונות של פסולת פלסטיק, בישראל נמצא שעד 90% מהפסולת הימית היא פלסטיק שכמעט ואינו מתכלה.

מקור לפחות 60% מהפסולת בים ובחופים בישראל במקורות יבשתיים: ציבור לא אחראי המבלה בחופים ומשאיר אחריו לכלוך כגון בקבוקי שתייה, כלים חד פעמיים, קשיות שתייה, שקיות ניילון, בדלי סיגריות, שאריות מזון ועוד. פסולת נוספת מצטברת בחופים משפכי נחלים או מפלט ים, שכולל במקרים רבים פסולות שנשטפו מחופים אחרים ונסחפו בזרמי הים, לעתים למרחקים ארוכים.

 

הפסולת בים ובחופים מהווה מפגע בריאותי ובטיחותי לציבור ולבעלי חיים ימיים וחופים, ואף מפגע אסתטי. שקיות ניילון וחלקי פלסטיק צפים במים או מצטברים בקרקעית הים, ופוגעים ביצורים ימיים שונים (לדוגמה על ידי היכרכות סביב סנפירים, כיסוי פיזי של בעלי חיים צמודי קרקעית, חנק או חסימות מעיים של בעלי חיים הטועים לחשוב שמדובר במזון).

 

בדיקת חופים בנפת אשקלון-אשדוד של משרד הבריאות

תוצאות מעודדות נרשמו גם בחופים של אשקלון ואשדוד. רק אחוז אחד מהבדיקות שבוצעו באזור זה גילה כי המים אינם ראויים לרחצה. בבדיקת חיידקי האנטרוקוק נמצא כי המים בנפת אשקלון ואשדוד הם טובים או טובים מאוד ב-95 אחוזים מהמקרים.

החוף היחיד בו נרשמה חריגה ברבעון האחרון בנפה זו היה חוף פארק לאומי שמשון באשקלון. בבדיקות שבוצעו בחודשים ינואר עד מרץ מצאה בדיקה אחת חריגה בחוף זיקים.

תגיות:

תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כאן דרום אשדוד"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר