שנה לאחר שהגיע לישראל במבצע מיוחד והשתכן באשדוד בחסות הסוכנות היהודית, ציין זבולון סימן טוב – המכונה "היהודי האחרון באפגניסטן" את ליל הסדר באשדוד, לבדו. רגע לפני כניסת החג, הגיע אליו הרב עובדיה דהן יו"ר המועצה הדתית למפגש מרגש במיוחד.
את הידיעה על כך שסימן טוב מתגורר באשדוד גילה הרב דהן רק לפני מספר ימים, במקרה. עם היוודע הדבר, החליט הרב לבקרו באופן אישי, כשהוא מצויד בארוחת חג ובמצות, ובירך את סימן טוב בברכת חג פסח כשר. בפגישתם ציין הרב את הסמליות ב'חג החירות' – בו זכה סימן טוב לצאת מ'עבדות לחירות', לאחר שנים בהן חי תחת שלטון הטאליבן באפגניסטן. סימן טוב התרגש מהביקור ובירך את הרב דהן לנוכח הארגזים מלאי כל טוב, והודה לו מעומק ליבו על הביקור.

הרב עובדיה דהן וזבולון סימן טוב
זבולון היה בעבר סוחר שטיחים יהודי, שהתגורר בקאבול. הוא היה מאחרוני היהודים שחיו באפגניסטן שבעבר מנתה הקהילה על אלפי יהודים. בעקבות הנסיגה האמריקנית והשתלטות השלטון הקיצוני של ארגון הטאליבן על אפגניסטן, הגיע למצב של סכנה ממש על חייו וכך בסיוע מיוחד, לפני כחמש שנים נאלץ לעזוב את אפגניסטן לטורקיה, הודות לסיועו המיוחד של איש העסקים היהודי ישראלי-אמריקאי מוטי כהנא, שפעל להצלתו.

הרב עובדיה דהן וזבולון סימן טוב
למרות שיש לו בני משפחה במרכז הארץ, בהם היה גם דודו, הגאון הרב צבי סימן טוב זצ"ל, רבה הראשי של אפגניסטן וראש קיבוץ בישיבת "חזון עובדיה", שנפטר לפני כארבע שנים – את חייו באשדוד הוא מנהל כאמור לבדו. בדירתו הצנועה תלויים זה לצד זה דגל אפגניסטן ודגל ישראל, תזכורת לחיים שהיו ולחיים החדשים בארץ.
רוצים להישאר מעודכנים? הצטרפו אלינו!
⇔
⇔ ![]()


