אשדוד ממשיכה להתמודד עם תופעה מדאיגה של שריפות חוזרות ברכבים חשמליים. אירוע נוסף התרחש בלילה, הפעם באופן דרמטי יותר, כאשר השריפה לא הסתפקה ברכב אחד אלא התפשטה במהירות גם לרכב שני שעמד בסמוך.
בסמוך לשעה 02:00 לפנות בוקר, התקבל דיווח במוקד 102 של כבאות והצלה לישראל על שריפת כלי רכב ברחוב שמאי באשדוד. צוותי כיבוי וחילוץ מתחנת אשדוד הוזנקו באופן מיידי למקום.
עם הגעתם של הכבאים לזירה, הם זיהו רכב חשמלי שעולה באש בעוצמה רבה. בשלב זה התברר כי האש כבר לא מסתפקת ברכב החשמלי בלבד – הלהבות התפשטו במהירות לרכב נוסף מונע בנזין שעמד בסמוך לו.
מירוץ נגד הזמן
לוחמי האש החלו לפעול במהירות רבה כדי לשלוט על מוקד הבעירה הכפול. הצוותים ניתקו מקורות אנרגיה, ביצעו פעולות כיבוי נמרצות ופעלו למנוע את התפשטות האש לכלי רכב נוספים שחנו באזור ולסביבה הקרובה.
האירוע הסתיים ללא נפגעים, אך השאיר מאחוריו שאלות רבות על הגורם לשריפות החוזרות.
אירוע שלישי בחודש האחרון
השריפה האחרונה מצטרפת לשני אירועים דומים נוספים שהתרחשו באשדוד בתקופה קצרה במיוחד. רק לפני כשבועיים, התרחשה שריפה של רכב חשמלי ברחוב היוזמה בעיר, כאשר צוותי הכיבוי זיהו רכב הבוער כליל וביצעו פעולות כיבוי וקירור במקום.

השריפה ברחוב היוזמה. צילום: כב"ה
השריפה השנייה בסדרה התרחשה שבוע לפני כן ברחוב המגדלור, גם היא ברכב חשמלי. באותו מקרה הכבאים ביצעו פעולות כיבוי, קירור ובידוד של הרכב תוך נטרול מקורות אנרגיה ומניעת התפשטות האש.
רוצים להישאר מעודכנים? הצטרפו אלינו!
⇔
⇔ ![]()


