אביה הדר
אביה הדר

הקונדיטורית האהובה חושפת באומץ: "סגרתי את העסק, אני חיה מקצבת נכות"

אביה הדר הקימה קונדיטוריה מצליחה באשדוד אחרי לימודים בצרפת, אך לפני ארבע שנים הכל התהפך: מחלה נדירה וחשוכת מרפא הרסה את חייה, גרמה לה לסגור את העסק ועכשיו היא חיה על קצבת נכות. עכשיו היא מגייסת תמיכה למימון טיפול ייחודי בחו"ל - התקווה האחרונה שלה

פורסם בתאריך: 6.12.25 19:43

קונדיטורית אשדודית שהייתה בשיא הקריירה שלה מתמודדת זה שלוש וחצי שנים עם אחת המחלות המאתגרות והכואבות ביותר, שהפכה את חייה למאבק יומיומי על הישרדות. אביה הדר, שהקימה קונדיטוריה מצליחה עם מאות לקוחות לאחר לימודים בצרפת, מתמודדת עם מחלה אוטואימונית נדירה המכונה IC – "מחלת השלפוחית הכואבת".

מדלקת שתן ל"סיוט הכי גדול של חיי"

הכל התחיל לפני ארבע שנים, כשאביה היתה בשיא הצלחתה המקצועית. "לפני ארבע שנים הייתי בשיא הקריירה. אחרי לימודים בצרפת הקמתי קונדיטוריה מצליחה, מאות לקוחות, חלומות גדולים", היא מספרת. אך מה שנראה כ"דלקת השתן" רגילה הראשונה, חזר על עצמו שוב ושוב. "עד שהבנו שזה משהו אחר", היא מתארת.

האבחנה שהתקבלה היתה הרת גורל: IC – מחלה שאביה מכנה "הסיוט הכי גדול של חיי". המחלה, כך היא מסבירה, שונה בתכלית מדלקת שתן רגילה. "זו לא דלקת. זה חור ברירית שמגנה על השלפוחית שלי", היא מפרטת.

התקפים בלתי צפויים ששוברים את הגוף ואת הנפש

המחלה משתקת את אביה לפרקי זמן של 5 עד 40 שעות, כשהיא שוכבת על משטח החתלה. "רק התקפים לא צפויים של שעות על גבי שעות עם כאבים ששוברים את הגוף ואת הנפש. ברמה שאני לא מצליחה להביא לעצמי כוס מים", היא מתארת את קשיי המחלה.

המצב הקשה הביא אותה למקומות אפלים. "מחשבות קשות ואובדניות, ורק הילדים שלי מחזיקים אותי בחיים", היא חושפת בכנות.

צפו באביה מספרת על המחלה:

 

הצגת פוסט זה באינסטגרם

 

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎Avia Adar‎‏ (@‏‎aviaella‎‏)‎‏

סגירת העסק והמעבר לקצבת נכות

המחלה הכריחה את אביה לוותר על הקריירה בה השקיעה כל כך הרבה. "סגרתי את העסק, הפסקתי לעבוד, אני חייה על קצבת נכות. והחיים שלי נעצרו", היא מספרת.

לדבריה, המחלה היא שקופה וחשוכת מרפא, ולא קיים לה פתרון רפואי קונבנציונלי. "אין ניתוח, אין השתלה, אין רפואה קונבנציונלית שיכולה לעזור", היא מסבירה.

תקווה אחרונה בקופנגן

למרות הכל, אביה לא מוותרת. היא מאמינה שיש לה סיכוי אחד לחזור לחיים: טיפול הוליסטי-אלטרנטיבי ופיזותרפי בקופנגן אצל מומחים שהצליחו, לטענתה, לעזור לנשים רבות בעולם. "הרבה נשים בעולם מספרות שעזרו להן להרדים את המחלה כשדבר אחר לא עבד", היא מסבירה.

על מנת לממן שנה שלמה של טיפול ומחייה במרכז הריפוי בקופנגן, אביה מבקשת את עזרת הקהילה. "אני מתחננת לחזור לחיים ומבטיחה לשתף את הדרך, הכאב וההצלחות – לטובת כל מי שנלחם במשהו דומה", היא פונה לציבור. "אני סומכת עליכם שתצילו אותי ותעזרו לי לחזור לחיים. תודה מכל הלב".


רוצים להישאר מעודכנים? הצטרפו אלינו!


אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כאן דרום אשדוד"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.