הסערה סביב פתיחת חניון הרצוג בתשלום ליד גן העיר מחריפה. יממה לאחר שחבר המועצה דוד אסייג תקף בחריפות את המהלך, מצטרפת היום גם יו"ר האופוזיציה עו"ד הלן גלבר – הפעם עם מכתב רשמי ודרישה לסגור את החניון לאלתר.
לדברי גלבר, מדובר בשטח שבו עשרות שנים החניה הייתה חינמית ונגישה. לדבריה, הפיכת המגרש לחניון בתשלום נראתה לפתע "בין לילה", עם גדר, שלט ותעריף של 15 ש"ח לכניסה – ללא כל פרסום, הליך מסודר או עדכון לתושבים.

עו"ד הלן גלבר
גלבר מציינת כי לאחר בדיקת התוכנית התקפה (התב"ע), ייעוד הקרקע הוא מסחר, תעסוקה ודיור מיוחד – לא חניון פתוח ולא חניון פרטי בתשלום. ומפנה את ראש העיר לסעיף 5 בחוק העזר לאשדוד (העמדת רכב וחנייתו), הקובע כי הפעלת מקום חניה פרטי דורשת רישיון מראש העיר, לאחר בקשה מסודרת, ודורשת מענה לשאלותיה: "האם אושר חניון בתשלום בניגוד לייעוד הקרקע? האם יש היתר לחניון בתשלום? מי בעלי הקרקע שקיבלו אישור להפעיל חניון פרטי בתשלום?"
גלבר תקפה את המגמה הגוברת של הפיכת שטחים ציבוריים לחניונים בתשלום: "עשרות בשנים אשדוד הייתה עיר עם חניה נוחה ובחינם. כיום היא הופכת לעיר עם חניות בתשלום ואכיפה דורסנית", ודרשה "לפעול מידית לסגירת החניון, להפסיק את גביית הכספים מהתושבים בניגוד לייעוד הקרקע, ולהחזיר את המצב לקדמותו. לכל הפחות – לאפשר לתושבי אשדוד כניסה חינם".
רוצים להישאר מעודכנים? הצטרפו אלינו!
⇔
⇔ ![]()


