בצעד יוצא דופן שבלט על רקע דרישות של כמאה רשויות מקומיות ברחבי הארץ להעלאות דרמטיות בארנונה, עיריית אשדוד הודיעה השבוע על החלטה שתביא להקלה משמעותית על תושבי העיר.
בניגוד לרשויות רבות אחרות שפנו לממשלה בבקשה להעלות את תעריפי הארנונה בשיעורים גבוהים, עיריית אשדוד החליטה להישאר עם ההעלאה המינימלית שקבועה בחוק – מה שמכונה "הטייס האוטומטי". ההחלטה הגיעה בהוראת ראש העירייה ד"ר יחיאל לסרי, ובעירייה אומרים כי היא נועדה להקל על התושבים בתקופה של יוקר מחיה גבוה.
הרקע הפוליטי בממשלה
ההעלאה שכן תיכנס לתוקף מתבססת על התחשיב החוקי בלבד, ועומדת על שיעור של 1.626% בלבד. זהו שיעור נמוך משמעותית לעומת הדרישות של רשויות אחרות, שביקשו להעלות את הארנונה בשיעורים גבוהים בהרבה.
ההחלטה מגיעה על רקע ההתרחשויות הפוליטיות בממשלה. כזכור, שר הפנים לשעבר, משה ארבל, הכריז עוד במאי כי לא יאפשר העלאות חריגות מעבר לטייס האוטומטי. אולם כמאה רשויות מקומיות דרשו מאז לחרוג מהשיעור – בקשה שנדחתה על הסף.
אלא שכעת, בעקבות פרישת ש"ס מהממשלה ובהיעדר שר פנים קבוע, ראש הממשלה נתניהו משמש בפועל כשר הפנים וידח עם שר האוצר בצלאל סמוטריץ' הם החליטו לאפשר לרשויות להעלות את שיעורי הארנונה שלהן.
כמה באמת תעלה הארנונה באשדוד?
למרות ההודעה על "אי העלאה", בפועל תחול עדיין עליה מינימלית על פי החוק. לדירה ממוצעת בגודל 100 מטר רבוע, העלייה השנתית תעמוד על כ-80 שקלים בלבד לשנה – פחות מ-7 שקלים לחודש. זהו סכום נמוך בהשוואה להעלאות שנדרשו ברשויות אחרות.
העירייה מדגישה כי גם לאחר ההעלאה המינימלית, תעריפי הארנונה באשדוד יישארו מהנמוכים ביותר בקרב ערים בסדר הגודל שלה בישראל.
בעירייה הבהירו כי ההחלטה שלא להעלות את הארנונה מעבר למינימום החוקי לא תפגע בשירותים שניתנים לתושבים. הסבסודים העירוניים הרחבים יימשכו כרגיל – באירועי תרבות, בחינוך, בקייטנות, במיגון העיר ומוסדות החינוך, בהנחות על פי חוק ועוד.
ראש העיר: "לא נשית את ההוצאות על הציבור"
ראש העיר ד"ר יחיאל לסרי הסביר את ההחלטה: "עיריית אשדוד עושה כל שביכולתה כדי להקל על תושביה במסגרת אחריותה המוניציפלית".
לסרי הוסיף: "ספגנו לא מעט הוצאות על חשבון העירייה במהלך שנתיים של מלחמה, אך אין בכוונתנו להשית אותן על הציבור, שימשיך ליהנות מפעילויות תרבות רבות, ספורט, חינוך מתקדמים ורמת חיים גבוהה".
העירייה מדגישה כי הכסף שייגבה מההעלאה המינימלית יושקע בחזרה בתושבים – בצורת שיפורים באיכות החיים ובשירותים העירוניים.
רוצים להישאר מעודכנים? הצטרפו אלינו!
⇔
⇔ ![]()


