נמל אשדוד. צילום: רענן כהן
נמל אשדוד. צילום: רענן כהן

נמל אשדוד מחפש את הסטארטאפ הבא – וייתכן שהוא שלכם

החברות הנבחרות יוכלו לבצע פיילוטים בנמל ובשגרירויות החדשנות הגלובליות, וליהנות מהזדמנות להשקעות של עד 55 מיליון דולר. המועד האחרון להגשה: 29 בספטמבר 2025, בשעה 12:00 בצהריים

פורסם בתאריך: 19.8.25 08:08

נמל אשדוד מזמין סטארטאפים מישראל ומהעולם להצטרף ל־Blue Ocean CVC, ההאב הטכנולוגי הימי של הנמל, ולהציג פתרונות בתחומי לוגיסטיקה, סייבר, אנרגיה ירוקה, בטיחות ימית ותפעול נמל. החברות שייבחרו יקבלו ליווי מקצועי, אפשרות לבצע הוכחת היתכנות (POC) בסביבה מבצעית אמיתית ופוטנציאל השקעה מקרן ייעודית בהיקף של עד 55 מיליון דולר.

הפיילוטים יתפרסו על פני 6-12 חודשים ויאפשרו בחינת טכנולוגיות ישירות בשטח הנמל או בשגרירויות החדשנות שפועלות כבר בניוארק, ניו יורק, סינגפור וברצלונה – עם יעדי התרחבות נוספים בעתיד. בנוסף, הסטארטאפים ייהנו מגישה לרשת גלובלית של שותפים ומפעילי נמלים ברחבי העולם.

נמל אשדוד. צילום: רענן כהן

נמל אשדוד. צילום: רענן כהן

כבר היום פועלות במסגרת ההאב חברות שקיבלו השקעות אקוויטי מהנמל, בהן Makalu (טכנולוגיית LiDAR), Salvador (התאוששות ממתקפות סייבר), Spinframe (זיהוי נזקי רכב), Treedis (תאום דיגיטלי במציאות רבודה), Enwize (אימון צוותי תפעול), Cyber 2.0 (הגנת סייבר) ו־Flyz Robotics (רחפנים מזעריים).

ההשתתפות פתוחה לסטארטאפים מישראל ומחו"ל, ובפרט לחברות עם פעילות מו"פ משמעותית בישראל, שמוצריהן מוכנים לשלב Proof of Concept. ניתן להגיש הצעות בעברית או באנגלית עד ל־29 בספטמבר 2025 בשעה 12:00 בצהריים, דרך הפלטפורמה הדיגיטלית של נמל אשדוד. להגשת מועמדות למכרז לחצו כאן. 

יו"ר דירקטוריון נמל אשדוד שאול שניידר: "נמל אשדוד רואה בחדשנות מנוע צמיחה אסטרטגי חשוב, המעניק ערך מוסף ואשר מייצר הזדמנויות פורצות דרך הן עבור הסטארטאפים, הן לנמל אשדוד והן לשרשרת האספקה העולמית. ההשקעה בחדשנות מעלה את הצעת הערך של נמל אשדוד, מחזקת את מעמדו כנמל המוביל ומגבירה את כושר התחרות של הנמל בזירה המקומית והבינלאומית".

מנכ"ל נמל אשדוד, ניסן לוי, הוסיף: "החזון שלנו ברור: למצב את נמל אשדוד כמרכז עולמי לחדשנות ימית. עם ההאב הטכנולוגי שלנו Blue Ocean CVC, אנחנו לא רק מגיבים לשינויים, אנחנו מובילים אותם. קול הקורא הזה נועד ליצור את התנאים המאפשרים לנמל להתנסות בפתרונות שיבנו שרשרת אספקה חכמה, ירוקה וחסינה יותר".

נמל אשדוד. צילום: בן הרוש מנחם

נמל אשדוד. צילום: בן הרוש מנחם

רועי אברהמי, מנהל תחום החדשנות ו־Blue Ocean for Startups בנמל אשדוד, סיכם: "סטארטאפים שמצטרפים אלינו מקבלים הרבה יותר ממעבדה לניסוי טכנולוגיות. הם נכנסים לנמל חי ונושם, עם גישה לתשתיות שלנו, לנתונים, ולידע הטכנולוגי העמוק של הצוות שלנו. אם אתם בונים משהו שיכול לחולל שינוי אמיתי, כאן המקום להוכיח את זה".


רוצים להישאר מעודכנים? הצטרפו אלינו!


אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כאן דרום אשדוד"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.