המסעדה של מאמא רחל שכולם מכירים בשם "הזקנה מאשדוד" – המוסד הקולינרי האגדי שהפך לסמל של העיר, הודיע על סגירתו הסופית. המסעדה, שהייתה ידועה בכל הארץ בזכות האוכל המרוקאי האותנטי שלה, נסגרה בחודש האחרון לאחר החלטה של רחל ובנה.
המקום שהיה יותר ממסעדה
"זה לא היה 'עוד מקום'. זה היה המקום הכי מדויק באוכל", כתב ראש העיר לסרי בפוסט פרידה נרגש ברשתות החברתיות. המסעדה הקטנה, ששכנה במבנה עירוני צנוע בין עצי הגינה ברובע ב', הפכה למקום עלייה לרגל עבור חובבי אוכל מכל הארץ.
הסיפור המיוחד של המקום התבטא לא רק באוכל איכותי. "בלי קיצורי דרך, בלי פוזה – כל מנה, בול. כל תיבול, מדויק. אוכל עם נשמה", תיאר לסרי את הגישה הייחודית של המסעדה.
מאמא רחל, שהפכה עצמה למותג בזכות הבישול שלה, נהגה לקום כל בוקר ולצאת לשוק לרכישת המוצרים הטריים. על בסיס הקנייה הזו, הכינה מדי יום את התפריט המיוחד שלה, שלא היה מודפס אלא מועבר מפה לאוזן.
תפריט ללא כתב
המסעדה פעלה בשיטה ייחודית – ללא יחסי ציבור, ללא עמוד אינסטגרם, וללא תפריט מודפס. "הכול עבר מפה לאוזן. והפה תמיד רצה עוד", תיאר ראש העיר את האווירה הייחודית של המקום.
התבשיל החריף של מאמא רחל זכה להכרה מיוחדת. כפי שציין לסרי: "על תבשיל הדג שלה נהגנו לאמר: 'מי שלא אכל את הדג החריף של רחל, לא טעם תבשיל דג מרוקאי אותנטי מימיו'".

יחיאל לסרי ומאמא רחל. צילום: שמואל דוד
מישלן על כיסאות פלסטיק
הניגוד הייחודי בין האוכל האיכותי לאווירה הפשוטה הפך למאפיין המקום. "יושבים על כיסאות פלסטיק, אוכלים אוכל ברמת מישלן", תיאר לסרי את החוויה. עד שעה 13:30, כבר נגמר האוכל בכל יום, מה שהפך את הביקור במקום לחוויה תחרותית.
המסעדה זכתה להכרה מצד מבקרי מסעדות מובילים, ובהם המבקר המיתולוגי דניאל רוגוב ז"ל, שכתב עליה ביקורת נלהבת. אליה הגיעו "השפים הכי גדולים בארץ" לצד משפחות מכל רחבי הארץ.
החזרת המפתח
לפני חודש הגיע בנה של מאמא רחל לעירייה והודיע על החלטת אמו לצאת לפנסיה. במעמד מרגש, הוא החזיר את המפתח של המבנה שהפך למותג קולינרי אשדודי.
"אנחנו עצובים אבל גאים", כתב ראש העיר לסרי. "תודה מאמא רחל היקרה, בשמי אישית, בשם תושבי אשדוד ורבבות הסועדים על שולחנך, על רגעי השמחה והאושר, שחוו דרך המטעמים מעשי ידי הזהב האוהבים שלך".

יחיאל לסרי ומאמא רחל. צילום: שמואל דוד
רוצים להישאר מעודכנים?
הקליקו כאן לאפליקציית "כאן דרום – אשדוד"