אורנה דץ, צבי יחזקאלי. צילום: טוביה סגל
אורנה דץ, צבי יחזקאלי. צילום: טוביה סגל

אורנה דץ הקסימה את ילדי אשדוד; צבי יחזקאלי חתם להורים

הזמרת הוותיקה הופיעה עם הלהיטים הגדולים שלה ברחבת העירייה, בעוד סופרים מובילים חתמו על ספרים חדשים לקהל נלהב

פורסם בתאריך: 11.6.25 16:12

היום השלישי של חג הספר באשדוד המשיך בקצב מואץ, כאשר רחבת בניין העירייה מילאה שוב בקהל רב שהגיע לחוות ערב של תרבות, מוזיקה וספרות. השילוב הייחודי בין אמנים וותיקים לסופרים מובילים יצר אווירה מיוחדת שהמשיכה את ההצלחה של הימים הקודמים.

העיתונאי צבי יחזקאלי עם הספר החדש

אחד מהאירועים הבולטים של היום היה הגעתו של העיתונאי הוותיק צבי יחזקאלי, שהגיע לחתום הקדשות על ספרו החדש "אמרתי לכם זה ג'יהאד". יחזקאלי, הידוע בפרשנותו החדה ובניתוחיו המדויקים, משך קהל רב של קוראים שחיכו בסבלנות לקבל את הספר עם הקדשה אישית.

צבי יחזקאלי. צילום: טוביה סגל

צבי יחזקאלי. צילום: טוביה סגל

הספר, שעוסק בנושאים רגישים ובעדכניים, זוכה לעניין רב בקרב הציבור, והעיתונאי השקיע זמן בשיחות אישיות עם הקוראים שהגיעו לפגוש אותו.

סופרת "כראמל" כבשה את הילדים

במקביל, התקיים אירוע מיוחד לילדים עם הסופרת מאירה ברנע גולדברג, שהגיעה לחתום על סידרת ספרי הילדים האהובה "כראמל". הסופרת לא הסתפקה בחתימות בלבד, אלא הביאה עמה גם מתנות נחמדות לילדים, שיצרו אווירה חגיגית ומיוחדת.

מאירה ברנע גדולברג חותמת. צילום: טוביה סגל

מאירה ברנע גדולברג חותמת. צילום: טוביה סגל

הילדים והורים נהנו מהמפגש האישי, כאשר ברנע גולדברג ספרה על תהליך היצירה של הסדרה ועל ההשראה שלה לכתיבת הסיפורים.

אורנה דץ הקסימה בשירי ילדים

אולם השיא של היום הגיע עם הופעתה של אורנה דץ, הזמרת הוותיקה והאהובה, שהביאה עמה רפרטואר עשיר של שירי ילדים וקלאסיקות ישראליות. הזמרת שיתפה את קהל ההורים והילדים במופע אינטימי ומרגש, שבו הילדים ממש התאהבו בה מחדש.

אורנה דץ. צילום: טוביה סגל

אורנה דץ. צילום: טוביה סגל

דץ פתחה במבחר שירי ילדים אהובים: "איפה איפה איפה העוגה" ו"אבא בא סבא בא מי שבא ברוך הבא", שהביאו את הילדים לשיר יחד בקול רם. הקהל הצעיר נהנה במיוחד מהשירים הקצביים והמוכרים.

אולם דץ לא שכחה גם את הקהל הבוגר. היא ביצעה את השיר המוכר "כאן נולדתי", שהפך לאחד מהסמלים שלה לאחר השתתפותה באירוויזיון יחד עם משה דץ. השיר עורר נוסטלגיה רבה בקרב ההורים שזכרו את הרגע ההיסטורי ההוא.

קלאסיקות ישראליות שריגשו

המופע המשיך עם שירים נוספים מהמורשת הישראלית: "בנחל", "קרנבל", "מחר אולי נפליגה בספינות", ועוד שירים אהובים. דץ ביצעה גם את השירים "לו יהי", "לא תנצחו אותי", "על הדבש ועל העוקץ", ו"אלף שיר לצפון".

רגע מיוחד במופע היה כשביצעה את השיר "חיים שלי" של זהבה בן, שהוקדש לאמהות. השיר עורר התרגשות רבה בקרב הקהל הנשי, ורבות מהנשים הצטרפו לשירה. דץ סיימה עם השיר הרומנטי "את לי את האחת", שהשאיר את הקהל מרוצה ומתרגש.

אורנה דץ באשדוד. צילום: טוביה סגל

אורנה דץ באשדוד. צילום: טוביה סגל

אווירה מיוחדת ברחבת העירייה

האווירה ברחבת העירייה הייתה שמחה וחגיגית, עם משפחות שלמות שנהנו מהשילוב של תרבות וספרות. הארגון המקצועי והמגוון הרחב של הפעילויות יצרו חוויה מושלמת לכל הגילאים.

חג הספר באשדוד. צילום: טוביה סגל

חג הספר באשדוד. צילום: טוביה סגל

ומה צפוי בהמשך השבוע? חג הספר באשדוד ממשיך במהלך השבוע עם פעילויות נוספות ברחבי העיר. במרכזים הקהילתיים ממתינות עוד הפתעות, הצגות, סדנאות יצירה ומפגשי סופרים. כפי שהבטיחו המארגנים, "בהמשך יהיה גם כן" – שמח ומרגש.

הכניסה לכלל הפעילויות ברחבת העירייה נותרה חופשית. לגבי הפעילויות במרכזים הקהילתיים, חלקן דורשות הרשמה מראש. לפרטים נוספים ולהרשמה ניתן לפנות לאתר הספרייה העירונית של אשדוד.


רוצים להישאר מעודכנים?
הקליקו כאן לאפליקציית "כאן דרום – אשדוד"




תגיות:

תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כאן דרום אשדוד"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר