סימונה מורלי בישיבת השדולה למניעת פגיעות מיניות. צילום: מהות

סימונה מורלי בשדולה למניעת פגיעות מיניות בכנסת

פורסם בתאריך: 2.4.25 21:14

השדולה למניעת פגיעות מיניות בכנסת התכנסה לדיון חשוב בנושא מניעה ומוגנות. אל הדיון, שנערך בנוכחות שרים, חברי כנסת, נציגים מכ-30 ארגונים מכלל המגזרים ואנשי מקצוע, הוזמנה גם מנכ"לית 'מהות – הרשות העירונית לביטחון וחוסן קהילתי אשדוד', סימונה מורלי, שהשתתפה בו במטרה לקדם שיח משמעותי ולהעצים את המאבק למען שינוי אמיתי בתחום המוגנות המינית.

במהלך הדיון, הציגה מנכ"לית מהות את מרכז "נקודת אור" לנפגעי/ות תקיפה מינית, שהוקם באשדוד בהובלת 'מהות'. היא פירטה את המענים והשירותים הייחודיים הניתנים במרכז, הכוללים סיוע משפטי, מניעתי ורגשי. בנוסף, הציפה תובנות מתוך העשייה בשטח, כאשר אחד הנושאים שבלטו ביותר היה הצורך הקריטי בהכשרות מקצועיות שוטפות לזיהוי מוקדם של פגיעות מיניות – סוגיה שעלתה גם מצד משתתפי הדיון, והמחישה את הדחיפות שבהחלת הכשרות חובה לסוכני השינוי ולגורמים מקצועיים, מתוך מטרה לשפר את יכולת הזיהוי והסיוע ולהעמיק את המענה המניעתי.

 

בדיון דובר גם על הצורך בהתאמת תכניות המניעה לעידן הדיגיטלי, תוך שימת דגש על חיזוק שיתוף הפעולה בין הגורמים השונים, במטרה ליצור סביבה ציבורית תומכת ומבינה יותר. הדרך לשינוי, כפי שהוצגה בדיון, עוברת דרך חקיקה, חינוך והעלאת המודעות, וכולנו יכולים להיות חלק מהמאבק ליצירת סביבה בטוחה, שוויונית ומוגנת.

 

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כאן דרום אשדוד"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.