במחקר שנעשה בהובלתו של פרופ' אלי לב, מנהל המערך הקרדיולוגי באסותא, וד"ר יובל כחילה מביה"ח הציבורי אסותא אשדוד נמצא כי חלה עלייה של כמעט פי 2 בשכיחות תסמונת 'הלב השבור' מאז ה-7.10. המחקר נעשה בעקבות עליה חדה במספר המקרים של מטופלים בתסמונת מאז החלה המלחמה.
המחקר נעשה בשיתוף בתי החולים ברזילי באשקלון, הלל יפה מחדרה, שמיר אסף הרופא, וולפסון בחולון ומאיר בכפר סבא, לאחר שגם בבתי החולים הללו הפזורים ברחבי הארץ הבחינו בעלייה בשכיחות התסמונת. עובדה זו מראה כי העלייה בשכיחות התסמונת היא בקרב כלל האוכלוסייה ברחבי הארץ ולא רק באוכלוסיית הדרום. ממצאי המחקר הוצגו בימים האחרונים בכנס של האיגוד הישראלי לקרדיולוגיה.
"עד כה, התיאורים של מטופלים על תסמונת הלב השבור דווחו בעקבות משברים אישיים כמו מוות של קרוב ואירועים קשים אחרים", אמר פרופ' לב. " אני לא מכיר תיאור בספרות המקצועית של התסמונת בעקבות טראומה לאומית, וזה החידוש הגדול במחקר שלנו. העלייה הייתה קרוב לפי-2 ובכל רחבי הארץ. אני מעריך שהמתח הנפשי הקיצוני גרם לעלייה בתסמונת בקרב כלל תושבי מדינת ישראל".
ד"ר יובל כחילה ביה"ח הציבורי אסותא אשדוד: "המחקר הזה הוא עוד נדבך שמעיד על ההשפעה העמוקה והנרחבת של טבח ה-7 באוקטובר והמלחמה על החברה הישראלית ככלל ובכל רחבי הארץ. התסמונת מתבטאת בהפרעה משמעותית בהתכווצות שריר הלב באקו לב, והיא אינה תסמונת "תמימה", עם אחוזי סיבוכים ותמותה לא מבוטלים".
רוצים להישאר מעודכנים?
הקליקו כאן לאפליקציית "כאן דרום – אשדוד"