ערב לחברי קהילת ממ"ש באשדוד. צילום: אורי קריספין
ערב לחברי קהילת ממ"ש באשדוד. צילום: אורי קריספין

"לא מצטער שנולדתי שונה": ערב מרגש לקהילת ממ"ש באשדוד

200 משתתפים הגיעו לערב מהנה של קהילת ממ"ש (משפחות מיוחדות אשדוד), שנועד לסכם את אירועי המרכז למשפחות באשדוד עבור אנשים עם צרכים מיוחדים. המשפחות שיתפו בחוויותיהם בתוך הקהילה והודו על העזרה, הסיוע והתמיכה

פורסם בתאריך: 11.1.23 03:22

המרכז למשפחות, המלווה ותומך במשפחות לילדים עם צרכים מיוחדים, הפיק ערב בלתי נשכח לקהילת ממ"ש והביא לידי ביטוי את משמעות המפגשים החברתיים ואת היכולות של הילדים ובני הנוער מהקהילה.

בערב המרגש השתתפו כ-200 איש – משפחות לילדים ובוגרים עם צרכים מיוחדים, אנשי מקצוע, מתנדבים, חברים, שכנים ותושבים. האורחים זכו להתפנק בקוסקוס טעים, וקיבלו שי, צפו בלהקת 'לגעת בלב' – להקת ילדים עם וללא צרכים מיוחדים אשר פתחו את האירוע וריגשו את הקהל. את הערב הנחו נאור והדר – נער ונערה מאשדוד.

ערב לחברי קהילת ממ"ש באשדוד. צילום: אורי קריספין

ערב לחברי קהילת ממ"ש באשדוד. צילום: אורי קריספין

במהלך הערב שיתפו המשפחות של הילדים עם הצרכים המיוחדים על חוויותיהם בבית, עם המשפחה, ועם קהילת ממ"ש. נאור בן הרוש, בן 17, על הרצף האוטיסטי, שיתף את הקהל באתגרים שלו: "מרגיש לי שאלוהים נתן לי במתנה את האוטיזם שלי. זה כאילו שהיושב במרומים יודע לאיזה ילדים לתת את המתנה הנפלאה הזו שקוראים לה אוטיזם", אמר. "לא הלכתי לחנות "אוטיזם" כדי להחליף אותו מהסיבה הפשוטה שזו מתנה גדולה בשבילי, לא מצטער שנולדתי "שונה" כי אתה קולט שמישהו למעלה נותן לך את זה כדי ללמד אנשים אחרים כדי שיכירו את השונים מאתנו".

הדר מלכה, נערה בת 15 ואחות לבוגר על הרצף האוטיסטי, שיתפה במהלך הערב בחוויותיה מנקודת מבט של אחות: "את המרכז למשפחה פגשתי לפני כמה שנים. עד המפגש הראשון לא ידעתי בכלל שאחי הוא ילד מיוחד", אמרה. "אף אחד לא ישב והסביר לי למה יובל שונה ומה הציפיות ממני בתור "אחות של". ההתמודדות שלי לא תמיד הייתה קלה. לפעמים אחי היה צועק, לפעמים מתוסכל, לפעמים הייתי צריכה להתנצל גם כשלא הבנתי מה עשיתי. היה צריך להניח לו לנפשו גם כשממש רציתי לבלות עימו".

ערב לחברי קהילת ממ"ש באשדוד. צילום: אורי קריספין

ערב לחברי קהילת ממ"ש באשדוד. צילום: אורי קריספין

שיאו של הערב בהרצאה של ד"ר מורדי בן חמו – חוקר מדעי המוח ואדם עם אוטיזם, ששיתף את הקהל בהתמודדות ובאתגרים מול החברה. הרצאה מרתקת ומרגשת אשר לימדה את הקהל מה המשמעות שלנו כחברה להיות רגישים, אמפתיים ובעיקר סובלניים לאחר.

המרכז למשפחה פועל כחלק ממחלקת שיקום במנהל לשירותים חברתיים, וקהילת ממש – משפחות מיוחדות אשדוד, נבחרה כחלק מחזון רוה"ע לחזק את הקהילות השונות בעיר ולתת מענים גם למשפחות שלא מוכרות ברווחה, ע"י יצירת רשת חברתית מגובשת. דבר נפלא שקרה השנה בעקבות היוזמות החברתיות הם החיבורים בין אימהות, אבות, אחים וגם סבים וסבתות. מחמם את הלב לראות הורים שמגיעים למרכז ומרשים לעצמם לצחוק, ליהנות, ואף להשתמש בהומור שחור.

הגב' אורנה טוביאס – מנהלת מחלקת שיקום, דיברה על השותפות האמיצה בין אנשי המקצוע והעובדים למשפחות, לרווחתם של הילדים המיוחדים. במהלך הערב הוצג סרטון מרגש שהעלה תמונות מפעילויות רבות ומגוונות לכלל המשפחות: מפגשים של אימהות, אבות, מפגשי אחים עם וללא צרכים מיוחדים לחיזוק הקשר, מפגשי מובילי קהילה – הורים פעילים ועוד.

ערב לחברי קהילת ממ"ש באשדוד. צילום: אורי קריספין

ערב לחברי קהילת ממ"ש באשדוד, הרצאה של ד"ר מורדי בן חמו. צילום: אורי קריספין

הגב' דבורי צור – M.S.W מנהלת המרכז למשפחה ומנהלת הקהילה, דיברה על חשיבות "הבית הדיגיטלי" עבור המשפחות המיוחדות באשדוד. "המרחב הדיגיטלי שיצרנו מאפשר להנגיש את המידע והמפגשים לחברי הקהילה, ומאפשר מקום עבור הקהילה ליזום פעילויות עצמאיות בלחיצת כפתור", אמרה והסבירה שרעיון הקהילתיות הוא לתחזק קשרים אישיים בין חברי הקהילה, לתת מענה לצרכים העולים מהשטח ולחזק את החוסן הרגשי והקהילתי של המשפחות.


רוצים להישאר מעודכנים?
הקליקו כאן לאפליקציית "כאן דרום – אשדוד"




 

 

תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כאן דרום אשדוד"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר