גאווה מקומית-אפריאט. צילום: אוסף פרטי

נותן סיכוי לכולם

זהו אוריאל אפריאט מאשדוד - צעיר שהפך לאחד ממנהלי קהילת "סיכוי שווה" לאנשים עם צרכים מיוחדים: "גם אני כמו עוד המון רבים ואחרים הייתי עיוור למצבם"

פורסם בתאריך: 30.7.17 19:46

     

על פי סקר שנערך לפני כחצי שנה, לרגל היום הבינלאומי לזכויות אנשים עם מוגבלות, עושה רושם כי, למדינת ישראל המגדירה את עצמה כמדינת רווחה מתוקנת, נאורה, המהווה אור לגויים, יש עוד כברת דרך לעבור, בכל הנוגע ליחסה לאנשים עם מוגבלות.

הודות למאמץ הבלתי פוסק, הנחישות וההתמדה של צוות "סיכויי שווה" לשלב אנשים עם מוגבלות בשוק העבודה ואף לדחוף לקידום חקיקה אשר תצמצם את הפער בין ישראל למדינות אחרות בעולם, בכל הקשור לאוכלוסיית אנשים עם מוגבלות, נעשתה היסטוריה של ממש, כאשר הוגשה הצעת-חוק שלפיה, גופים ציבוריים שעובדים בהם למעלה מ-100 עובדים ידרשו לייצוג הולם של אנשים עם מוגבלות משמעותית בשיעור של 5%.

חברי צוות "סיכויי שווה" עם נשיא המדינה. צילום: מתוך דף הפייסבוק של "סיכויי שווה"

דף הפייסבוק "סיכויי שווה – שילוב אנשים עם מוגבלות בעבודה ובחברה", נועד להעלות לסדר היום את שילובם של אנשים עם מוגבלות בעבודה ובחברה. הוא זכה לתהודה רבה: בחודש ספטמבר 2016, זכה בתואר קמפיין יחסי הציבור לשנת 2016, במסגרת תחרות "האריה השואג" של איגוד יחסי הציבור הישראלי. נכון לחודש זה, יולי 2017, מונה הדף כ- 43,610 אלף אוהדים.

אחד מהמנהלים שלו הוא אוריאל אפריאט, בן 28, צעיר אשדודי, ללא מוגבלות, נשוי+1, מהנדס מתכנן בחברת החשמל, מרצה ומדריך מעבדות במכללת "סמי שמעון" באשדוד. כשנשאל אפריאט, מה מייחד את קהילת "סיכויי שווה", ענה: "הנושא החברתי העצום שאנו שמים על סדר היום מייחד אותנו. "סיכויי שווה" היא קהילה וירטואלית שמאחוריה עומדים מספר מתנדבים שלכולם מעמד זהה – אף-אחד לא מקבל שכר ולא מחפש קרדיטים למיניהם. לכולנו חשוב נושא אחד והוא שילוב אנשים עם מוגבלות בתעסוקה – שילוב אמיתי!"

הדף נוסד מתוך רצון טוב ואמונה אמיתית שכך ניתן יהיה לחולל שינויי של ממש ולהוביל להיווצרותה של חברה טובה, נאורה, מתוקנת, מכילה, משלבת ושיוויונית יותר. חברה אשר תחרוט על דגלה ערכים כדוגמת, שילוב, הכלה, צדק, מוסר ושיוויון ותשלב את "השונה", "החריג", "האחר", בחברה בכלל ובשוק התעסוקה בפרט.

הדף נוסד בשנת 2014, על-ידי אורן הלמן, בן 48, מתגורר בתל-אביב, נשוי ואב ל-2 בנות. הלמן מכהן כסמנכ"ל רגולציה, קשרי ממשל ותקשורת בחברת החשמל. הוא מחזיק באג'נדה של שילוב אנשים עם מוגבלות בחברה בכלל ובעבודה בפרט. הוא מנהל מאבק ציבורי לקידום שוויון הזדמנויות לאנשים עם מוגבלות. הלמן אב לילדה שלמדה בעבר בחינוך מיוחד וכיום לומדת בכיתה קטנה בבית-ספר רגיל. באמתחתו מועסקים 5 עובדים עם מוגבלות. בחודש מרץ 2016, קיבל הלמן עיטור כבוד מטעם יו"ר הנהלת אומ"ץ, אריה אבנרי, זאת לאור פועלו הרב לשילוב אנשים עם מוגבלות בעבודה ובחברה בכלל ועל הקמת דף הפייסבוק-"סיכויי שווה" בפרט.

ראויי לציין כי, האדם אשר הוביל ודחף, תוך דבקות במטרה לקידום הגשת הצעת-חוק זאת, הוא הלמן. את הצעת החוק הגישו בין היתר, חברי-הכנסת איציק שמולי, יואב קיש ונורית קורן והיא נכתבה על-ידי עו"ד ולאדי גור ארי, בעצמו אדם עם מוגבלות. בחודש אוגוסט, לשנת  2016, אושרה הצעת-החוק ברוב של 81 חברי-כנסת ומהווה היא תיקון מספר 15, לחוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות והיא נכנסה לתוקף בחודש ינואר, לשנת 2017.

אפריאט ואורן הלמן בכנסת, בזמן ההצבעה על החוק לשילוב אנשים עם מוגבלות בתעסוקה. צילום: אוסף פרטי

חשוב לציין כי, דף הפייסבוק "סיכויי שווה-שילוב אנשים עם מוגבלות בעבודה ובחברה" נותן מענה לכלל אוכלוסיית אנשים עם מוגבלות החיים במדינת-ישראל ומתפרסמות בו משרות רבות המיועדות לאנשים עם מוגבלות וכן אנשים עם מוגבלות מעלים פוסטים אישיים אודותם ומבקשים לעבוד. דרך הפרסום ב"סיכויי שווה" נוצר מצב שבו אנשים רבים עם מוגבלות מצליחים למצוא עבודה. מנהלי הדף הם אנשים, שחלקם עם מוגבלות וחלקם ללא. הם הפועלים ללא הרף ובהתנדבות מלאה, כדי להביא לשילובם של אנשים עם מוגבלות בשוק התעסוקה.

אפריאט: "עזרה אמיתית בעיניי היא לקחת מישהו  ולשלוף אותו מהמעגל לצמיתות. "סיכויי שווה" לוקחת אנשים עם מוגבלות-אנשים שהם חלק מהחברה הישראלית-שווים בני שווים, הם זה בעצם אנחנו ואי-אפשר להגיד הם. מדובר באנשים שחייבים לאפשר להם להוות חלק אמיתי בחברה-לא החלק המסכן של החברה. אל לנו להדירם ואל לנו לדחוק אותם לשוליים, אלא מחובתינו כחברה לאפשר להם להיות חלק מאיתנו, חלק שפועל, שעובד, שנושם, שחי. בקיצור, להיות חברה מתוקנת אמיתית זה לשלב אנשים עם מוגבלות ולראות אותם במעגל העבודה. אנשים שעובדים הם כבר לא מסכנים. הם לא זקוקים לחסדי אנשים טובים אחרים, אלא הם בזכות עצמם". אומר אפריאט. הוא ממשיך באומרו: "לאנשים עם מוגבלות יש המון מה להציע והם גם רוצים להתפרנס ולהרוויח את לחמם בכבוד-הבעייה טמונה בנו כחברה, אנחנו מגבילים אותם בתפיסתינו. ולכן, הגיע הזמן לשנות זאת. "סיכויי שווה" עושה זאת הלכה למעשה. בלי כיסויים, סיפורים ומילים מרשימות שחסרים מעשים מאחוריהן".

לדברי אפריאט, אין לו קשר ישיר לאנשים עם מוגבלות – לצורך העניין אין לו בן משפחה עם מוגבלות ולא זו הייתה הסיבה להצטרפות. "גם אני כמו עוד המון רבים ואחרים הייתי עיוור למצב האנשים עם מוגבלות בארץ, ואז פגשתי את אורן הלמן – מייסד "סיכוי שווה". אורן סיפר לי על הרצון שלו להקים עמוד פייסבוק שיקרא "סיכוי שווה" ואת החזון שלו. הוא סיפר לי שהוא מחפש מישהו שמבין בפייסבוק ויוכל לסייע. החלטתי להצטרף מיד מהסיבה הפשוטה – הנושא הזה חשוב!! בלי סיפורים בלי כיסויים. ולכן, אני כאן, במקום של עשייה טהורה נטולת אינטרסים אישיים מתוך רצון לעשות טוב-טוב לאנשים עם מוגבלות וטוב לנו-כחברה ישראלית. אנשים עם מוגבלות הם אנשים שווים! אנחנו כחברה חייבים לייצר מקום שבו הם יכולים לעבוד ללמוד ולהתפתח כשווים בני שווים!".

בין היתר, מתקיימת אינטראקציה רבה בין החברים בדף. על קיר הדף ניתן למצוא, מלבד פוסטים רגילים ותגובות רבות, "סיפורי הצלחה" של אנשים עם מוגבלות, אשר הצליחו להשתלב בשוק העבודה, הודות לפרסומם בדף, תמונות, קטעי וידיאו, מאמרים, מידע אודות אירועים, הרצאות חשובות ועוד. כמו בכל דף בפייסבוק, חברי הדף יכולים להגיב על פוסטים ולשתפם, להפיץ מאמרים וכן קטעי וידיאו באמצעות פלטפורמת רישות חברתית-שיתופית זאת.

אז אם הנושא בוער בכם וקרוב לליבכם, היכנסו לדף הפייסבוק של "סיכויי שווה", ולחצו "אהבתי".

תגיות:

תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כאן דרום אשדוד"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר