אמיר וקאטי גז בני 42 מאשדוד נעצרו בסוף השבוע בידי חוקרי מפלג ההונאה של משטרת מחוז תל אביב בחשד שקיבלו במרמה כספים בהיקף גדול מאוד מקשישה ערירית בת 84. לפי המשטרה הם הוציאו ממנה באמצעות חברת טלמרקטינג שהיו ממנהליה סכומים שהגיעו לשלושה מיליון שקלים במזומן. בשעת מעצרם יוחסה להם גם עבירה של סחיטה באיומים.
על השאלה מה הייתה מהות אותה חברה, השיבה נציגת המשטרה בדיון: "הם סיפקו דיאטה, כדוריות לדיאטה, מוצרי חשמל, סדינים. בית המשפט מבין שהם לא התמקדו בזה, לפעמים הם מכרו לאנשים ולא נתנו להם".
בפרשה יש חשודים נוספים. יחד עם בני הזוג הובאה לבית המשפט גם מרגלית חמו, 37, מאשדוד, שעבדה כמוקדנית בטלמרקטינג.
מוקדם יותר השבוע נעצרה ענבל אביטן, 35, גם היא מאשדוד, שהייתה טלפנית בחברה. היא למעשה הראשונה שנעצרה בפרשה.
נציגת היחידה החוקרת הוסיפה בבית המשפט: "זו קשישה בת 84, זה רק 3 מתוך 7 שעשו עליה עליהום. היא מפוחדת מהם, לא מסוגלת להיות לבד בבית, כל היום היא בוכה. היום היא אמרה לי: 'הם יבואו להרוג אותי'".
לפי שעה, מעצרם של החשודים הוארך עד 10 בחודש.
עו"ד אהוד בן יהודה המייצג את בני הזוג גז (לאמיר גז יש עבר פלילי בעברות דומות לכאורה בניגוד לרעייתו שהיא נעדרת עבר פלילי, ד"ג), מסר בתגובה: "החשודים שאני מייצג חפים מפשע ולא קשורים לשום דבר שהמשטרה מייחסת להם. אני מקווה שבימים הקרובים ישתחררו ממעצר. מדובר באנשים ישרים, שאינם קשורים לעולם העברייני. אציין שחברת הטלמרקטינג שהייתה להם נסגרה עוד ב-2016".
עו"ד רויטל בן שבת כ"ץ שמייצגת את אביטן מסרה בתגובה: "כרגע אנחנו בשלב בו רב הנסתר על הגלוי והדברים יתבררו ויתבהרו בהמשך. ככל הנראה ולפי הטענות, החשודה הייתה ככלי בידי אחרים אשר ניצלו את תמימותה וחולשתה ואף הייתה נתונה לאיומים מצידם. החשודה הייתה טלפנית בחברה שבה המנהלים והבעלים היו בעלי המוח, התחכום והתכנון. אני מאמינה שבקרוב מאוד מרשתי תשוחרר לביתה".
עו"ד שני פרג'ון שמייצגת את חמו יחד עם עו"ד מיכאל בוסקילה, מסרה בתגובה: "מדובר באישה נורמטיבית אשר איננה קשורה בשום דרך או צורה לעבירות המרמה. מרשתנו בסך הכל עבדה תקופה קצרה אצל הזוג גז, מעולם לא סחטה או של שלשלה לכיסה כספים שהתקבלו מהקשישה. אין לנו ספק כי לאחר שיתבררו העובדות חפותה תוכח והיא תשוחרר לביתה".
עמי
מרוקאים
משתמש אנונימי (לא מזוהה)
מה הקשר רמאים יש מכל העדות ודווקא לפי התמונה הם נראים אשכנזים צפויים
ההסטוריה חוזרת
אותם אנשים ממשיכים לעקוץ את הקשישים. כלום לא עוצר אותם. הנה אותם אנשים בפרשייה דומה רק מלפני 3 שנים. https://www.psakdin.co.il/Court/%D7%AA-%D7%90-7296-06-15#.XP44shZKiM8
איתן
זאת לא הפעם הראשונה שהחבורה הזאת עוקצת קשישים, חבל מאד שלא כלאו אותם לפני 3 שנים
https://www.psakdin.co.il/Court/%D7%AA-%D7%90-7296-06-15#.XP54PDVBSUm
רוני
בטוח מתומכי ביבי.
יעל
חלאה? למה?למה? מה זה קשור?לנתניהו או בוחרי ליכוד?
מה השנאה התהומית הזו ??
עם שנאה כזו מתאים לך להיות אחד מהעושקים האלה!
חלאה! ??????
אלון
יעל, מה את קופצת… מי שרוצה חסינות מפשיעה לחברי כנסת, זה רק תומכי ביבי… אז לא פלא שהם חלק מעולם הפשע. זו לוגיקה פשוטה
משתמש אנונימי (לא מזוהה)
מנשה
מנשה
בושה וחרפה אין להם דרך ארץ סליחהלא מחונכים וזה חבל