לכידת שב"חים. צילום ארכיון: דוברות המשטרה
לכידת שב"חים. צילום ארכיון: דוברות המשטרה

עונש קל לבעל מסעדה מאשדוד שהעסיק פלסטינים: זאת הסיבה

בעיצומה של המלחמה העסיק תושב אשדוד במסעדתו שני תושבי הרשות הפלסטינית ללא היתר שהייה. כעת נגזר עונשו, תוך התחשבות במצבו

פורסם בתאריך: 19.8.26 14:10

מסעדה באזור התעשייה של אשדוד מצאה את עצמה במוקד הליך משפטי חמור. בעל בית העסק הורשע בבית משפט השלום באשקלון בעבירה של העסקת תושבים זרים שלא כדין בנסיבות מחמירות, לאחר שהודה בכתב אישום שהוגש נגדו.

לפי כתב האישום, בין 14 ל-16 בספטמבר 2025 הוא העסיק במסעדה שני תושבי הרשות הפלסטינית, חסאם דיזאת ועמר עותמאן, לביצוע עבודות ניקיון – וזאת מבלי שהחזיקו בהיתר שהייה כדין בישראל. הפרשה התרחשה על רקע מלחמת "חרבות ברזל".

פוטנציאל לנזק ביטחוני משמעותי

ב"כ המאשימה טענה כי המעשה פגע בביטחון הציבור, וכי יש בו פוטנציאל לנזק ביטחוני משמעותי, חומרה שמקבלת משנה תוקף לאור העובדה שהעבירה בוצעה בעת מלחמה. התביעה ביקשה מתחם ענישה הנע בין תשעה לשמונה עשר חודשי מאסר בפועל, וכן מאסר על תנאי, קנס בסך 10,000 שקלים והתחייבות כספית.

מנגד טען הסנגור כי מדובר בעבירה שאינה מהחמורות מסוגה, שכן ההעסקה נמשכה יומיים בלבד. צוין כי בעל המסעדה, בן 62, הודה בהזדמנות הראשונה, בית העסק נסגר לחודש, והוא שהה במעצר 10 ימים. נטען כי נפגע כלכלית באופן משמעותי – המסעדה שימשה מקור פרנסה יחיד למשפחתו, והוא נאלץ לקחת הלוואות שהוא ממשיך להחזיר.

עוד נטען כי הוא סובל ממצב רפואי מורכב, ורעייתו החולה אינה יכולה לסייע לו בעסק. ההגנה ביקשה שלושה עד חמישה חודשי מאסר בעבודות שירות.

הקלה בעונש

השופטת דגנית משעלי ביטון קבעה כי נפגעה זכותה הריבונית של המדינה לקבוע מי רשאי לשהות בשטחה, ודחתה את הטענה לפיה משך ההעסקה הקצר מהווה נסיבה מקלה. היא ציינה כי מדיניות האכיפה הוחמרה משמעותית מאז פרוץ המלחמה, וכי העונש המרבי בעבירות מסוג זה עומד כיום על שבע שנות מאסר בנסיבות מחמירות.

בשים לב להיעדר עבר פלילי, להודאה המוקדמת ולמצבו הרפואי והכלכלי הקשה, נגזרו על בעל המסעדה שישה חודשי מאסר בפועל שירוצו בעבודות שירות, 10 חודשי מאסר על תנאי לשלוש שנים, התחייבות כספית בסך 10,000 שקלים, וקנס של 10,000 שקלים או 50 ימי מאסר תמורתו.


רוצים להישאר מעודכנים? הצטרפו אלינו!





אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כאן דרום אשדוד"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.