בית החולים באשדוד. צילום: אורי קריספין
בית החולים באשדוד. צילום: אורי קריספין

חולה בקדחת הנילוס נפטר – מדוע ביה"ח לא דיווח לציבור?

מקרה תמותה ראשון מקדחת הנילוס: חולה מבוגר תושב העיר נפטר לפני קרוב לחודש בבית החולים אסותא אשדוד. כך חשפה הערב קטי דור בכאן 11

פורסם בתאריך: 22.8.18 21:13

כתבת הבריאות של כאן 11 קטי דור חשפה הערב שלפני כחודש נפטר בבית החולים אסותא אשדוד אדם מבוגר מקדחת הנילוס. זה מקרה התמותה הראשון מהמחלה בישראל. לפי הדיווח הוא היה מאושפז בטיפול נמרץ במשך כשבוע כשהוא מורדם ומונשם.

האיש היה תושב אשדוד, בן 76 במותו.

שני חולים נוספים במחלה נמצאים במצב קשה מאוד – צעיר כבן 18 המאושפז בבית החולים סורוקה ואדם כבן 70 בבית החולים אסף הרופא. בשעה זו ידוע על 68 חולים במחלה בארץ.

בבית החולים אמרו הערב שהחולה הגיע שהחולה הגיע במצב לא טוב ומצבו הסתבך.

נשאלת השאלה מדוע בבית החולים באשדוד שמרו בסוד על המקרה, שכאמור, הוא מקרה התמותה הראשון מהנגיף המסוכן. בבית החולים מסרו בתגובה שדיווחו למשרד הבריאות כחוק.

עד היום לא נמצא חיסון וגם לא תרופה. עיקר הטיפול במחלה הוא טיפול תומך.

יתוש הקולקס - הגר סבטי רשות הטבע והגנים

יתוש הקולקס – הגר סבטי רשות הטבע והגנים

קדחת מערב הנילוס היא מחלה נגיפית שמועברת באמצעות עקיצה של יתושים. רבים מהחולים לא מרגישים שחלו עד שהמחלה מתפרצת בעוצמה.

 

 

לנוכח התגברות המחלה והתפרצותה, המשרד להגנת הסביבה קרא בימים האחרונים לרשויות ברחבי הארץ להגביר פעולות להפחתת מפגעי יתושים.

אלון זס"ק, סמנכ"ל בכיר למשאבי טבע במשרד להגנת הסביבה: "עם קבלת תוצאות המעבדה ממשרד הבריאות, עדכן המשרד את הרשות בתחומה נמצאו היתושים הנגועים ואת הרשויות הסמוכות להן בממצאים והנחה אותן להרחיב את היקף הפיקוח וההדברה של היתושים שבשטחן. בכל אזור שבו מתגלה הנגיף, עורך המשרד פיקוח מוגבר, כדי להפחית ככל האפשראת הסיכוי להעברה של הנגיף לאדם"

המשרד להגנת הסביבה הוציא התרעות לרשויות והנחיות לנקיטה באמצעים מיידיים באזורים בהם נתקלו יתושים נגועים בנגיף קדחת הנילוס.

היתושים הנגועים בנגיף התגלו בבדיקות, שקיים בשבועיים האחרונים האגף למזיקים והדברה במשרד להגנת הסביבה בשיתוף עם עובדי משרד הבריאות, במקומות רבים בארץ, בהם קיסריה, פרדס חנה, בנימינה, מ.א. מנשה, מ.א. מטה יהודה, מ.א. גזר, מזכרת בתיה ורשויות נוספות.

המשרד להגנת הסביבה מדגיש כי הימצאות הנגיף בפריסה גיאוגרפית רחבה מצביעה על סבירות גבוהה לנוכחותו באזורים נוספים בארץ, וקורא לרשויות המקומיות ברחבי הארץ להגביר את פעולותיהן להפחתת מפגעי היתושים על ידי הרחבת פעולות הפיקוח וההדברה של היתושים שבשטחן.

ד"ר אורי שלום ראש האגף למזיקים והדברה במשרד להגנת הסביבה מציין כי ישנו חשש להימצאותם של יתושים נגועים באזורים נוספים בארץ וקורא לציבור לפעול להפחתת כמות היתושים ע"י ייבוש מקורות מים בשטחם, בחצרות, בגגות ובמקלטים ולהודיע לרשות המקומית על כל מפגע יתושים בשטח הציבורי. כמו-כן, יש להתגונן מעקיצות יתושים ע"י התקנת רשתות בחלונות הבית ומריחת תכשירים דוחי יתושים – בכל עת שנמצאים באזור נגוע ביתושים.

כמדי שנה בחודש אפריל בתחילת עונת היתושים פנה המשרד לכל הרשויות בארץ לפעול למניעת מפגעי יתושים בשטח הרשות, להסדיר מפגעים ולבצע פעולות ניטור, תוך שהוא מדגיש כי פעולות היום ימנעו התפרצות מחלות שונות בחודשים הקרובים.

עם קבלת דיווחים רבים ממשרד הבריאות על תחלואה של אנשים בקדחת מערב הנילוס, פנה המשרד לאחרונה שוב לרשויות המקומיות בארץ בדרישה להגביר את פעולותיהן למניעת מפגעי יתושים בשטח הרשות.

תחלואה בקדחת מערב הנילוס נגרמת על ידי נגיף המצוי בעיקר בעופות, ומועבר לאדם באמצעות עקיצת יתושים. במקרים בהם מתפתחת מחלה היא קלה ומתבטאת בחום ובכאבי ראש ושרירים. בחלק קטן מהחולים, המחלה עלולה אף להסתבך. מאחר ולא קיים חיסון לבני אדם, מניעת מפגעי יתושים היא הדרך העיקרית לשבור את מעגל העברת המחלה לאדם.

 

 

תגיות:

תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כאן דרום אשדוד"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר