ניידת טיפול נמרץ. צילום ארכיון: מד"א
ניידת טיפול נמרץ (נט"ן). צילום ארכיון: מד"א

מרחק הליכה: כיצד ישפיע ביה"ח על זמני הפינוי של מד"א?

בית החולים אסותא נפתח, אך חדר המיון יחל לפעול בנובמבר. בינתיים נערכים בתחנת מד"א הצמודה לביה"ח להתמודד עם מציאות אחרת, במקום המצב המוכר של פינוי חולים ופצועים מאשדוד לברזילי ולקפלן המרוחקים שנמשך בין 18 ל-25 דקות. עמי איבגי, מנהל מרחב לכיש במד"א, עושה סדר

פורסם בתאריך: 25.6.17 12:12

     

החולים אסותא אשדוד על מד"א, כי זמני הפינוי יתקצרו משמעותית", אומר מנהל מרחב לכיש במד"א עמי איבגי. "אם עד היום פינינו את תושבי אשדוד לקבלת טיפול רפואי בקפלן או בברזילי, לכשיפתח חדר המיום באסותא אשדוד יחול שינוי ברור בזמני הנסיעות, וזה מהסיבה הברורה שיש בית חולים בעיר. המשמעות הנוספת היא שאמבולנסים יהיו זמנים יותר, כך שמהבחינה המבצעית זוהי בשורה גדולה". לדבריו, כיום זמני הפינוי הממוצעים לקפלן וברזילי נעים בין 18 ל-25 דקות. כשחדר המיון בבית החולים באשדוד ייפתח, זה ייקח דקות, אך אין להם עדיין נתון מדויק.

פתיחת בית החולים תשנה את אופי העבודה?

"זמינות זה נושא כל כך חשוב במד"א, ואנחנו מתמודדים יום-יום עם עומסים. מבחינה מקצועית, קיצור זמני הפינוי: במקום שעה-שעה וחצי למקרה הוא יכול להתפנות פה באשדוד תוך חצי שעה ולתת מענה בתוך אשדוד והפריפריה, זה מאוד חשוב".

אם יגיע אדם למיון לפני הפתיחה בנובמבר, מה יקרה אז?

"אכן, חדר המיון ייפתח רק בנובמבר, לכן תרגלנו מצב בו אדם מגיע לפני המועד לחדר המיון מתוך מחשבה שחדר המיון פתוח, והוא יכול לקבל טיפול רפואי. במצב הזה אסותא יוצרים איתנו קשר, ואנחנו מגיעים במקביל ומפנים את המטופל, כאשר מהצד השני אסותא יעמיד צוות רפואי שייתן מענה לאירוע הזה גם כן; כך שיש שני צוותים רפואיים במקרה כזה".

צפוי שינוי במצבת כוח האדם שלכם?

"יש לנו קשרים ושיתופי פעולה עם אסותא בהיבט הטכני, ולכן קיימנו פגישות מקדימות עם אסותא לתרגול מקרים, הן שבשגרה והן בעתות חירום, מבחינת השפעות על מד"א בהיבט של כוח אדם בשלב הזה לא יהיו השפעות ונבחן את הדברים תוך כדי הפעילות".

צפויה ירידה בהכנסות מפינויים באמבולנסים וניידות טיפול נמרץ?

"הפינויים קיימים, והעלות היא זהה לברזילי ולקפלן כיוון שהם מסובסדים. לגבי ההכנסות, זה מבחן אחר, ולא כדאי להיכנס לזה".

יש אומרים שמיקום בית החולים בעייתי, זאת בנוסף למצב הפקקים בעיר.

"דנו בנושא נתיבי התחבורה הציבוריים שנבנו באשדוד, וכשדברים יבשילו אנחנו נעביר פנייה לבקשה להשתמש בנתיבים מהירים, זה ברור. כמובן שההחלטה תתקבל בעתיד".

ואכן, במקרי חירום רפואיים כל שנייה קובעת וכל רגע של המתנה נראה כמו נצח. לראשונה, בחודש שעבר, בעקבות עתירה שהגישה האגודה לזכויות האזרח, מד"א פרסמו כמה זמן עובר עד להגעת אמבולנס או ניידת טיפול נמרץ (נט"ן) באזורים השונים בארץ. המידע שהגיע ממד"א עדיין חסר, שכן בארגון פירטו את זמני ההגעה רק בנוגע ל-50 יישובים, בהתאם לבקשה שהגישה האגודה לזכויות האזרח. במידע שכן פורסם אין פירוט בנוגע לעיר אשדוד, כמו ערים גדולות נוספות, דוגמת ירושלים, ראשון לציון, רעננה ורחובות. למרות זאת, החדשות הרעות העולות מהמידע הן שהיישוב שבו אתם גרים עלול לחרוץ את גורלכם, שכן זמני ההמתנה ביישובים קטנים ובפריפריה ארוכים הרבה יותר.

רק לאחרונה הגדיר משרד הבריאות במסגרת "תוכנית לאומית להגברת המענה הראשוני להצלת חיים" יעד שלפיו בכל מקרה אמבולנס יגיע בתוך עשר דקות, אולם בפועל יש הבדלים משמעותיים בין היישובים השונים. במרכז תגיע אליכם נט"ן בתוך 10:56 דקות, בצפון בתוך 12:01 דקות ובדרום בתוך 11:40 דקות. אמבולנס רגיל (לבן) מגיע במרכז בתוך 10:45 דקות, בצפון בתוך 11:36 דקות ובדרום בתוך 11:13 דקות. כאמור, עם תחילת פעילות בית החולים אסותא מעריכים במד"א כי זמני ההמתנה באשדוד והסביבה יתקצרו משמעותית.

תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כאן דרום אשדוד"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר