"חד פעמי – לא בים שלי". צילום: עמותת אקואושן

"חד פעמי – לא בים שלי"

המשרד להגנת הסביבה ועמותת אקואושן, ממשיכים למרות הקורונה ויוצאים בקמפיין הסברה תחת הכותרת: "חד-פעמי – לא בים שלי!". הקמפיין קורא לציבור להשאיר את הכלים החד-פעמיים בבית וליהנות מחופים וים נקיים מפלסטיק

פורסם בתאריך: 25.8.20 18:03

     

ימי הקורונה הביאו את עם ישראל בעיקר לחופים ולמרחב הפתוח. הפסולת בים ובחופים מהווה בעיה גלובלית ופוגעת בחופי העולם כולו. על-פי הערכות שונות, מדי שנה מושלכים לימים ולאוקיינוסים כ-8 מיליון טונות של פלסטיק. בישראל נמצא, שעד 90% מהפסולת הימית היא פלסטיק שכמעט ואינו מתכלה. ובקצב הזה, על פי הערכות שונות ב-2050 במי הים יהיו יותר שאריות פלסטיק מאשר דגים.

השרה להגנת הסביבה גילה גמליאל "אנחנו יוצאים היום בקמפיין הסברה לציבור שממחיש את חומרת המצב בחופים וקורא לכולנו לשמור עליהם נקיים מכלים חד פעמיים ומפסולת בכלל. כהורים, קשה לנו לחשוב על מצב כמו בסרטון שבו ילד משחק בבדלי סיגריות, בכלים משומשים או בפסולת שהושלכה בחוף הים, אבל לצערנו, זה קורה. המשרד להגנת הסביבה מוביל שינוי משמעותי בחופים הפתוחים, במגוון פעולות לצמצום הפסולת הימית בישראל. במיוחד בימים אלה, שבהם חופי הים הפתוחים הם מקום המפלט של הציבור, נדרשת אחריות אישית של כל אחת ואחד מאיתנו לא להגיע לחופים עם פלסטיק חד פעמי וכן להשאיר חופים נקיים לנו ולילדינו."


רוצים להישאר מעודכנים?
הקליקו כאן לאפליקציית "כאן דרום – אשדוד"




מיכל וימר לוריא, מנהלת המחלקה החופית, עמותת אקואושן: "הכשרנו מדריכים לקמפיין ובשבועות הקרובים הם יעבירו הדרכות אישיות בכל משרדי החוף ב 52 החופים, 10 רשויות של הדגל הכחול. מטרת ההדרכה היא לא רק העלאת המודעות והטמעת המסר של המעבר לשימוש ברב פעמי אלא גם עידוד העובדים להיות שגרירים."

היום, עובדי החופים של עיריית אשדוד זכו להרצאה מרתקת וחשובה בנושא זיהום ים בפלסטיק וכיצד הם יכולים לתרום לשמירתו ולהיות אילו שמסבירים על שמירה על הים – גם מפלסטיק! ולשכנע גם העסקים בחופים ואת הציבור הרחב לנקוט באותה היוזמה. ההדרכה הועברה ע"י מדריך עמותת אקואושן, אייל דוד קפולניק – כחלק מקמפיין ארצי שנערך עתה ע"י העמותה בכלל החופים המוכרזים בעלי תו "הדגל הכחול" (התו הבינלאומי של "הדגל הכחול" דורש להפסיק את השימוש בכלי פלסטיק חד פעמיים בחופים). ההדרכה באשדוד הנה גם חלק מקמפיין משותף עם המשרד להגנה"ס "חד פעמי – לא בים שלי". בנוסף להדרכה, קיבלו העובדים מדבקות שמעידות על השתתפותם בקמפיין עליהם רשום: "במשרד זה לא משתמשים בחד פעמי".

העמותה ביצעה גם סקר במימון משרד להגנת הסביבה בנוגע לעמדת ציבור הרחב בנוגע לשימוש בחד פעמי בהשתתפות למעלה מ 1100 איש והיא עומדת להמשיך את הסקר בקרב עובדי החוף. בסקר זה נחשפים משתתפי הסקר לחלופות ולקמפיין עצמו של "החד פעמי – לא בים שלי". תוצאות הסקר יחשפו בתום עונת הרחצה. אריק רוזנבלום מנכ"ל עמותת אקואושן: "אני מברך על שילוב הכוחות של המשרד להגנת הסביבה ואקואושן למען הסביבה הימית. בתקופות של קורונה, חוסר ודאות כלכלית ושלטונית, המשרד מצליח להשיג משאבים חיוניים למען המאבק בפלסטיק חד פעמי ובכלל אנחנו מצידנו פועלים להביא את המסר של: "חד פעמי לא בים שלי" אל השטח באמצעות: הפעלת מתנדבים בפועלות ניקוי והסברה, ביצוע הכשרות לגורמים ברשויות ולאורך החוף, הכנה והנחייה

של מערכי שיעור לתלמידים, פרסום מהנעשה בחופים בראיונות, סרטונים ועוד, ארגון אירועים (בעיקר לפני הקורונה) וכמובן ביידוע הציבור בקשר למחקרים וסקרים המתבצעים על ידינו/בשיתוף פעולה איתנו. יחד אנחנו מתקרבים למצב בו פלסטיק חד פעמי ייעצר בפאתי החוף ולא יסכן יותר את הים ויצוריו"

על פי מחקרים בשנים האחרונות 60% מהפסולת בים ובחופים מקורה במקורות יבשתיים. הציבור שלא מקפיד על הניקיון אחרי בילוי בחופים משאיר אחריו לכלוך: כלים חד פעמיים, בקבוקי שתייה מפלסטיק, שקיות פלסטיק, קשיות שתייה, בדלי סיגריות ועוד.

כל שבעת חופי הים של אשדוד זכו להתהדר בתו התקן הבינלאומי דגל כחול, הודות להשקעות שנעשו לכל אורך החוף ולתשומת הלב שניתנה לנושאי סביבה. זה החל בטיפוח ארגון ואבזור של כל החופים המוכרזים, בסריקות קבועות ושמירה על חוף נקי ובמיזמים חינוכיים שרותמים בני נוער ותושבים לקחת אחריות על כל הסביבה הימית. כך נולדו מיזמים כמו "אמץ חוף", "חוף ללא בדל", "הנגשה לנכים", מתקני מיחזור למוצרי פלסטיק, שמירה על האוכלוסיה הימית (קמפיין השמירה על צבי הים) ועד להקמת פארק אקולוגי המשתרע על מאות דונם.

ראש העיר ד"ר יחיאל לסרי הרואה בים וסביבתו את משאב הטבע החשוב ביותר של אשדוד, מציין לשבח את ההשקעות והפעולות שנקטה העירייה בעשור האחרון ומדגיש כי יש עוד הרבה מה לעשות למימוש הפוטנציאל. "השמירה על סביבת הים היא מטרה וערך הבאים לידי ביטוי במערכת החינוך ובהסברה בקרב הציבור. אני שמח כמובן על כל שיתוף פעולה, עם המשרד להגנת הסביבה שאיתו כבר עשינו כברת דרך משותפת, ועם עמותת אקואושן שבחרה להתמקד בסביבה הימית ופועלת איתנו לשמירה על הנכס החשוב הזה".

תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כאן דרום אשדוד"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר