80% מיניקות עם שחרורן מביה"ח. צילום: אופיר לוי, דובר קפלן

הנקה זה הכי, אחותי

שבוע עידוד הנקה בביהח קפלן: היולדת אדווה עזור (26), תושבת אשדוד, ילדה בת שניה, מקבלת ייעוץ הנקה מיועצת הנקה מוסמכת האחות ריטה רבינר, תושבת אשדוד אף היא, על החשיבות העצומה בהנקה לאם ולתינוק כי מקדמת את הקשר בינהם וחלב אם הוא המזון היחיד המכסה את כל הדרישות התזונתיות וחיזוק המערכת החיסונית של היילוד

פורסם בתאריך: 26.7.17 13:21

     

הפנינג הנקה ליולדות נערך במרכז הרפואי קפלן לרגל שבוע לעידוד ההנקה הבינלאומי באווירה חגיגית בהשתתפות יועצות ההנקה. במהלך ההפנינג הסבירו יועצות ההנקה כי החלב הראשוני החשוב מזין מאוד, מגן בפני זיהומים, מונע אלרגיות ומסייע לבניית המערכת החיסונית של התינוק. פעילות זו מצטרפת לפעילויות המתקיימות באופן שוטף לאורך כל השנה לתמיכה ולהדרכה של יולדות לאחר לידה. פעילות זו מצטרפת לסקר גדול של כללית המצביע על נתון מדהים: כמחצית מהאימהות שחזרו לעבודה ממשיכות להזין בחלב אם.

אסתר נקש, מנהלת הסיעוד, חטיבת מיילדות ונשים, הסבירה כי מאז ימי בראשית נקבע כי חלב אם הינו המזון האידיאלי לתינוקות. "מחקרים רבים הוכיחו את השפעתו  של חלב האם על גדילתו והתפתחותו של התינוק. על מנת להקל על היולדות והעלאתן על מסלול הנקה מיטבי, ניתנת במהלך האשפוז במחלקת יולדות וילודים הדרכה להנקה על ידי יועצות הנקה מוסמכות. ההדרכה מסייעת  ליולדות המעוניינות להניק להמשיך בהנקה ואף ליהנות מיתרונותיה". ריטה רבינר, אחות מזה 17 שנים ומשמשת גם כיועצת הנקה בקפלן, מסבירה כי היולדות זקוקות לתמיכה וייעוץ על מנת  שתהליך הבחירה וקבלת ההחלטה להניק תעשה מתוך הבנה וידע ומאידך להמשיך ולתמוך גם באימהות שהחליטו לא להניק.

ובתוך כך, לרגל שבוע עידוד הנקה פרסמה 'כללית' תוצאות סקר שבוצע בשיתוף מכון 'מדגם' בקרב 819 אימהות לתינוקות עד גיל שנה. מהסקר שנערך במהלך 2016 בקרב לקוחות כללית עולה כי מרביתן המוחלט של נשים לפני הלידה (89%) התכוונו להניק כאשר 92% מתוכן היו לפני לידה ראשונה ו-85% היו לפני לידה שניה. מהסקר עולה עוד כי מרבית היולדות (80%) הניקו בעת שחרורן מביה"ח: 47% הניקו באופן בלעדי בעוד 34% שילבו הנקה עם תחליף חלב אם בעת השחרור  מבית החולים.  לגבי הנקה לאחר החזרה לעבודה, בקרב אימהות לבני 3.5 חודשים ומעלה שחזרו לעבודה עולה כי קרוב למחצית (47%)  ממשיכות להזין בחלב אם כאשר 29% מהן שילבו הנקה ושאיבת חלב אם.

בסוגיה של גיל הפסקת ההנקה, שנשים רבות מתחבטות בה, ניתן לראות מפילוח הנתונים חלוקה ברורה לשתי קבוצות מרכזיות: הקבוצה הראשונה היא נשים שמפסיקות להניק כשהתינוק בגילאי חודש עד חודשיים (22% מהנשים), הקבוצה הבולטת השנייה היא נשים שמפסיקות להניק כשהתינוק מגיע לגילאי 6-9 חודשים (37%). הסיבות המדווחות להפסקת הנקה מגוונות וכוללות מחסור בחלב (34%), סירוב התינוק לינוק (22%) וחזרה לשגרת החיים – לימודים או עבודה (18%).

יועצות ההנקה בכללית ובקפלן תמימות דעים אודות חשיבות ההנקה לאם ולתינוק. "הנתון כי נשים רבות ממשיכות להניק גם לאחר החזרה לעבודה מעודד שכן הוכח כי הנקה מקדמת את הקשר בין האם לתינוקה וכי חלב האם מחזק את המערכת החיסונית, מספק לתינוק הגנה מפני מחלות זיהומיות ואף מפחית את הסיכון ארוך הטווח לחלות במחלות מסוימות", נאמר.

 

תגיות:

תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כאן דרום אשדוד"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר