בעידן שבו פוסט שקרי אחד יכול להצית סערה עולמית, קבוצה של תלמידים מגן יבנה מצאה את הדרך לעצור את זה בזמן. המערכת שהם פיתחו, TruthFront, מזהה שקרים והכפשות על ישראל ברשתות החברתיות עוד לפני שהם מתפשטים, ומגיבה במהירות עם עובדות ומידע אמין. במקום לרדוף אחרי השיח – הם עוצרים אותו בזמן. ככה נראית ההסברה בעידן הדיגיטלי החדש.
המיזם פורץ הדרך של התלמידים מאורט ע"ש נעמי שמר, שזכה להתרשמות עמוקה מחבר השופטים, הוצג בכנס הסיום הארצי של תכנית TEEN SPIRIT מטעם מטה ההסברה האזרחי, בנוכחותם של כ-700 בני ובנות נוער מרחבי הארץ, שורדי השבי עומר ונקרט ודפנה אליקים, ובתמיכת נשיא המדינה יצחק הרצוג.

אליאב ושורדת השבי דפנה אליקים. צילום: בראל מליק
המערכת TruthFront שפיתחו התלמידים, משמשת כזרוע דיגיטלית מתקדמת במאבק למען האמת, ומתוך מטרה להילחם במתקפת הדיסאינפורמציה העולמית נגד ישראל שהתעצמה בעקבות מתקפת הטרור ב-7 באוקטובר.
המערכת מספקת תגובות מהירות, מדויקות ומבוססות עובדות להתקפות והאשמות שווא נגד ישראל ברשתות החברתיות ובזירה הבינלאומית. בעזרת אלגוריתמים מתקדמים לניתוח שפה, זיהוי מגמות שיח ואיתור עיוותי מידע, המערכת מצליחה להגיב בזמן אמת לתכנים אנטי-ישראליים ולהציג את העובדות ההיסטוריות בצורה בהירה ומשכנעת.
ייחודו של המיזם אינו מסתכם בטכנולוגיה המתקדמת בלבד, אלא גם באסטרטגיית הסברה חדשנית: במקום להסתפק בתגובה מאוחרת לשקרים, TruthFront פועל ביוזמה, מאתר מגמות שיח שליליות עוד בשלב ההתהוות ומציע דרכי פעולה תקשורתיות יעילות. המערכת מחברת בין כוחם של כלים טכנולוגיים מבוססי AI לבין מסרים אנושיים, ערכיים ובלתי מתפשרים, במטרה להוביל את השיח למקום נעים וערכי.
ראש המועצה, דרור אהרון, בירך על ההישג ואמר: "אנו גאים במיזם של תלמידי ותלמידות אורט ע"ש נעמי שמר ששילבו חדשנות טכנולוגית וחשיבה מאומצת יחד עם משימה ערכית מעין כמותה בימים אלה – תמיכה בהסברה הישראלית בעולם. תודה רבה למטה ההסברה האזרחי על הפעילות הענפה בתחום שמסייעת לנו להילחם בפייק ניוז שמופץ עלינו ברשת מידי יום".
אליאב בטיטו, ראש מטה ההסברה האזרחי הוסיף: "המיזם של צעירי אורט גן יבנה מייצג את העתיד של ההסברה הישראלית בעידן הדיגיטלי. במציאות שבה פייק ניוז מתפשט במהירות ברשתות החברתיות, יצירת כלים טכנולוגיים חכמים להפצת האמת היא צורך אסטרטגי של ממש.
מה שמרשים במיוחד במיזם שלהם הוא השילוב בין טכנולוגיה מתקדמת לבין הבנה עמוקה של אתגרי ההסברה – הצעירים לא רק פיתחו מערכת טכנולוגית, אלא גם חשבו בצורה מעמיקה על המסרים, התכנים והאסטרטגיה התקשורתית. זוהי דוגמה מצוינת לאופן שבו הדור הצעיר, המחובר לטכנולוגיה ולרשתות החברתיות, יכול להוביל את מאמצי ההסברה של ישראל".
רוצים להישאר מעודכנים?
הקליקו כאן לאפליקציית "כאן דרום – אשדוד"