כך נראתה הבמה עליה הופיעו להקות מחול אתניות במהלך הפסטיבל. צילום: מירב טל

יומו הראשון של פסטיבל "עמים וטעמים": יותר מ-11 אלף איש

על-פי ״החברה לתיירות באשדוד בע״מ״-שאחראית על האירוע, יותר מ-11 אלף איש פקדו אמש את מתחם פארק לכיש. כמות האנשים לא נצפתה מראש, כך שנוצר מצב שלקראת השעה: 21:00 בערב, המנות במרבית הדוכנים אזלו. "החברה לתיירות באשדוד בע"מ", לקחה את המושכות לידיה, מיהרה להפיק לקחים ומסרה כי, הערב, בפתיחת יומו השני של הפסטיבל כמות המנות תשולש

פורסם בתאריך: 14.9.17 09:59

יומו הראשון של פסטיבל "עמים וטעמים", אשדוד 2017, כבר מאחורינו. בהתחשב בעובדה כי, זוהי הפעם הראשונה בה התקיים פסטיבל שכזה בעיר-ניתן לומר כי, נחל הוא הצלחה מסחררת. על-פי ״החברה לתיירות באשדוד בע״מ״-שאחראית על האירוע, יותר מ-11 אלף איש פקדו את מתחם פארק לכיש, ביניהם תושבי העיר ואורחים מבחוץ.

כמות האנשים לא נצפתה מראש, כך שנוצר מצב שלקראת השעה: 21:00 בערב, המנות במרבית הדוכנים אזלו. "החברה לתיירות באשדוד בע"מ", לקחה את המושכות לידיה, מיהרה להפיק לקחים ומסרה כי, הערב, בפתיחת יומו השני של הפסטיבל כמות המנות תשולש.

Geplaatst door ‎תיירות אשדוד – Visit Ashdod‎ op donderdag 14 september 2017

בפתחו של הערב אמש, בסמוך לשעה: 19:00, התקיים טקס "גאלה" חגיגי. מי שכיבדו בנוכחותם היו אנשי סגל דיפלומטי מטעם שגרירויות שונות ומכובדים נוספים. נשאו דברים: הממונה על התיירות וחבר מועצת העיר, משה דנינו, מחבר הספר: "אשדוד עיר של טעמים", מיכאל שיחור, הצלם זיו קורן, ואוצר התערוכה: "Ashdod by night"-הלא היא, תערוכה אשר מציגה תמונות של חיי הלילה בעיר דרך עדשותיהם של בלוגרים ואושיות רשת בארץ וראש עיריית אשדוד, ד"ר יחיאל לסרי.

כך נראה השלט שהוצב בדוכן בו הושק ספרו של שיחור, "אשדוד. עיר של טעמים". צילום: מירב טל

"זהו פסטיבל קולינרי ראשון מסוגו – עשיר ומגוון כאחד. פסטיבל אשר מבטא את רב-התרבותיות המאפיינת את העיר", אמר דנינו ולסרי בירך: "דיפלומטים, שגרירויות ומכובדים נוספים, אשדוד הינה העיר הכי רב-תרבותית בישראל. ככזאת, מונה היא מעל 99 קהילות-ממוצאים אתניים שונים. במהלך הפסטיבל, ניתן יהיה להינות ממנות ייחודיות המוצגות בצורה מעניינת. העיר אשדוד, עושה צעד אחד קדימה עם פסטיבל שכזה. לסיום, בהזדמנות חגיגית זאת, הריני מאחל לכולכם שנה טובה ושתהנו מהמאכלים המוגשים כאן הערב".

לאחר תום הטקס, פסעו כלל באי הפסטיבל בשביל אשר לאורכו נפרש שטיח אדום, כיאה לאירוע חגיגי זה. בהמשך, פסעו הם בשדרת דוכני אוכל ארוכה, בעוד הנינוחות והארומה של מיטב המטעמים בהחלט הורגשו באוויר. בדוכנים ניתן היה למצוא בין היתר, אינג'ירה אתיופית, טארט לימון צרפתי, תבשיל דגים מלטאי, מקלובה ירדנית, בטטה וואדה הודית ועוד שלל מטעמים ייחודיים, צבעוניים, ססגוניים ורב-גוניים כאחד.

לייב מהפסטיבל

Geplaatst door ‎תיירות אשדוד – Visit Ashdod‎ op woensdag 13 september 2017

קרדיט צילומי כלל סירטוני הוידאו: מתוך עמוד הפייסבוק של "תיירות אשדוד"

כך נראו דוכני המנות הקולינריות. צילום: מירב טל

צילום: מירב טל

צילום: מירב טל

דוכן מסעדת "אדיס עלם". בתמונה: בעלת המסעדה בעת הגשת האינג'ירה האתיופית המסורתית. צילום: מירב טל

סוגיית הכשרות של המאכלים אשר הוגשו לטעימה בדוכנים השונים, צויינה מפורשות על-גבי שלט הדוכן. כל-זאת, כמובן, כדי לכבד את התושבים אשר מקפידים ושומרים על כשרות כהלכתה. כדי לקנות מנת אוכל מהדוכנים למיניהם, צריך היה לשלם 10 שקלים, אשר הקנו קופון ובעצם, עם הקופון נקנתה מנת האוכל.

כך נראית אינג'ירה אתיופית מסורתית, העשוייה מקמח טף, נטולת גלוטן ועתירה בברזל, בחלבון ובסידן. צילום: מירב טל

לכל אורך הערב, להקות מוזיקה ומחול אתניות הופיעו על הבמות וניגנו מוזיקה אותנטית, אשר ייחודית לכל מדינה ומדינה. ניתן לומר כי, היה זה שילוב מרתק של ממש בין מזרח ומערב. בין סגנונות המוזיקה שהושמעו נמנים בין היתר, סמבה ברזילאית, מוזיקה אנדלוסית ערבית, שאנסונים צרפתיים ומוזיקה בוכרית.

זאת ועוד, רקדניות ברזילאיות פיזזו להן בין באי הפסטיבל ברחבת המתחם. לרווחת הציבור אשר פקד את מתחם הפסטיבל, היו שולחנות, כיסאות וספסלים לבנים, מחצלות וכריות צבעוניות-כדי לשבת בניחותא לשוחח, לנוח ואף להינות מאוכל טעים להפליא לצד מוזיקה משובחת. ואם כבר בנושא מוזיקה משובחת עסקינן, אף נגנית הנבל הכישרונית, לירז ברדוגו, כיבדה בנוכחותה, פרטה על הנבל ובכך, הנעימה את אוזניהם של באי הפסטיבל.

יושבים על מחצלות וסופגים תרבות אתנית מרהיבה. צילום: מירב טל

הערב, (יום ה'), יתקיים יומו השני של הפסטיבל, החל מהשעות: 19:00-23:00, בפארק לכיש-אשדוד, כאשר הכניסה פתוחה לקהל הרחב, ואינה כרוכה בעלות. עם זאת, על-אף שהכניסה הינה חופשית וחינמית, מן הראויי לציין כי, עלותה של כל מנה, הינה 10 שקלים. מומלץ להגיע מוקדם, בואו להינות מקולינריה בתפארתה.

 זוהי הזדמנות פז להודות לכלל הנפשות הפועלות אשר נתנו יד בדבר ועבדו לילות כימים, כדי להוציא אל הפועל ערב מרשים שכזה: עובדי פארק "אתגרים" שהכינו בהתראה קצרה את כל עגלות העץ המהממות אשר הכילו את המנות, השף המוכשר, גיא פרץ, מנהלת "המחלקה לקשרי-חוץ בעיריית אשדוד", אריאלה רוזנטל, מנכ"ל "החברה לתיירות באשדוד בע"מ", עופר דרי, הממונה על התיירות וחבר מועצת העיר, משה דנינו, ושאר צוות "החברה לתיירות באשדוד בע"מ": יוני חזיז, אירמה צור ואליאן שוקרון.

 

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"כאן דרום אשדוד"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר