נינוחות של צפון הודו במסעדת "נמסטה". צילום באדיבות החברה לתיירות באשדוד בע"מ

יש גם פלאפל: פסטיבל עמים וטעמים ייפתח הערב באשדוד

האירוע שבו ישתתפו כ-40 דוכנים של מסעדות אשדודיות ושפים מקומיים ממטבחים מגוונים בעולם יתקיים בפארק לכיש ויושק בו הספר "אשדוד עיר של טעמים". קבלו טעימה קטנה   

פורסם בתאריך: 13.9.17 10:11

הערב ייפתח פסטיבל עמים וטעמים הראשון מסוגו באשדוד.

הוא ייערך יומיים, היום, ה-13 בספטמבר ומחר, ה-14 בספטמבר, בשעות 19:00-23:00, בפארק נחל לכיש כאשר הכניסה פתוחה לקהל הרחב, ואינה כרוכה בעלות. כל מנת טעימה תעלה 10 שקלים.

באירוע יוצעו 40 מנות ממטבחים שונים שאותם יבשלו 25 מסעדות אשדודיות ושפים מקומיים. בנוסף יהיו דוכנים של בשלניות תושבות העיר.

גם אנשי סגל דיפולמטי שייצגו את הטעמים ממקומות מגוונים בעולם צפויים להגיע לאירוע.

מי שינצח על האוכל הוא לא אחר מאשר השף גיא פרץ, המשמש כיועץ קולינרי לפסטיבל. מסעדת "אדיס עלם" תגיש את מנת האינגי'רה האתיופית המסורתית, מסעדת "רונג'אן" תגיש את הפאד תאי התאילנדי, מסעדת "נמסטה" תציע מנת בטטה וואדה הודית, מסעדת "ראיחונה", תציע את מנת האושפלו המושתתת על ניחוחות בוכריים ועוד מגוון רחב של מנות ייחודיות, צבעוניות ורב-גוניות תוצענה לטעימה עבור תושבי העיר.

לקראת האירוע הקולינרי המסקרן, לפניכם סקירה של כמה מהמסעדות המשתתפות בו.

"אלאדין": זוהי מסעדת שף, בבעלותם של אלי ואתי אלקובי. היא ממוקמת על חוף ימה המרהיב של עיר הנמל הדרומית, אשדוד, כל-זאת, למרגלותיה של טיילת יפיפייה המהווה מקום בילוי לתושבי העיר ואף מחוצה לה.
תפריט המסעדה כשר, איכותי, מקורי וטרי גם יחד. בין המנות המוצעות/ המוגשות לבאי המסעדה נמנות בין היתר, דגים נאים, סלטים עשירים, פסטות בשלל צורות ומיני רטבים ועוד מגוון מנות רבות וטובות.

המייחד את המסעדה הוא עצם היותה נושקת לשפת הים, מוארת ומשרה אווירה חמימה. כמו-כן, מתהדרת היא בחלל מדהים ביופיו המזוהה עם הכפריות של טוסקנה וכן בטרסה חיצונית, אשר מאפשרת ליושבים בה ליהנות מבריזת-ים לאורך כל עונות השנה.

מנה תוצרת "אלאדין". צילום: אתי אלקובי

כתובת: מרטין בובר 1, אשדוד. טלפונים:073-7020931, 073-7020942. פקס: 08-8573406. שעות הפעילות: בימים: א'-ה' החל מהשעה: 11:00 וכלה עד אחרון הלקוחות. ובמוצאי שבת, החל מצאת השבת ועד אחרון הלקוחות. אופן התשלום: כרטיס אשראי, מזומן.

דגים נאים במסעדת השף "אלאדין". צילום: אתי אלקובי

"ראיחונה": זוהי מסעדה אותנטית כשרה, המושתתת על טהרת המטבח הבוכרי. מידיי יום, תוך שימת-דגש ושמירה על הטריות, מגישה היא את מיטב המאכלים הבוכריים המסורתיים, הטעימים עד מאוד. מאכלים כדוגמת, פלוב, באחש, אושפלו וכדומה. כמו-כן, מתאפיינת המסעדה באירוח חמים, ביתי ומשפחתי כאחד ובטעם קסום, טעם של גן-עדן.

כתובת: הבנאים 3, אשדוד. טלפון: 052-4040602. שעות הפעילות: בימים: א'-ה' החל מהשעה: 11:00 ועד חצות. 

מטעמים בוכריים מסורתיים, מטעם מסעדת "ראיחונה". צילום: אורנה בן חיים

"הולנד צ'יפס" (פיש אנד צ'יפס): מדובר במסעדה כשרה, המבוססת על טעם הולנדי אמיתי. זאת, לאור העובדה, שהצ'יפס נעשה מתפוחי אדמה הולנדיים אשר מגיעים לארץ בייבוא אישי.

בעלי המסעדה עונים לשם: סטיבן ואיזבל ריאוול. הזוג ריאוול, עלו ארצה היישר מהעיר איינדהובן, שבהולנד. כמו-כן, בחרו הם להתמקם באשדוד מתוקף היותה עיר נמל בעלת חופים יפים. מטעמם, מגישים הם מנות עסקיות של צ'יפס תפוחי אדמה, צ'יפס בטטה, טבעות בצל ואף מנות של דגי קוד מטוגנים (ללא עסקית).

כתובת: רוגוזין 72, אשדוד. מספר טלפון: 050-8086303, שעות הפעילות: בימים: א'-ה' החל מהשעה: 11:00 ועד חצות וביום: ו' החל מהשעה: 11:00 ועד 15:00.

בני הזוג ריאוול, ממסעדת "הולנד ציפס". צילום: אורנה בן חיים

"אדיס עלם": המסעדה מזוהה עם המטבח האתיופי המסורתי. המסעדה הינה בבעלותה של אפרת אספה. מן הראויי לציין כי, מקור שמה של המסעדה משתמע לשתי פנים-לזכרה של אמה אדיס, יהא זכרה לברכה, אשר הלכה לעולמה כאשר אפרת הייתה בת 8. בעוד המשמעות הנוספת-"אדיס עלם" באמהרית, פירושו: "עולם חדש", אותו עולם חדש שאליו אפרת פותחת צוהר מזיכרונות ילדותה שלה.

האוכל המוצע במסעדה הינו כשר בעוד מושתת הוא על ערכי הטבעונות, והוא בעל טעמים עדינים, אותנטיים וייחודיים כאחד. לצורך העיניין, בין המאכלים ניתן למצוא את האינג'ירה, הלא הוא, מאפה העשויי קמח טף, נטול גלוטן ועתיר בברזל, בחלבון ובסידן. כמו-כן, מצטייר הוא כבעל טעם חמצמץ ומעליו מוגשים תבשילים טבעוניים העשויים מקטניות.

כתובת: הבנאים 5, אשדוד. מספר טלפון: 08-9212326. שעות הפעילות: בימים: א'-ה' החל מהשעה: 11:00 ועד חצות.

האינג'ירה המפורסמת, מעשה ידיה של אספה. צילום: עומר הרפז

בעלת המסעדה. אספה. צילום: אורנה בן חיים

 "נמסטה": מסעדה ייחודית ואותנטית, שכל כולה מוקדשת לכבודה ולתפארתה של התרבות והמסורת ההודית. מקור שמה הוא "שלום" (המילה "נמסטה" בשפה ההודית, משמעה: "שלום"). המסעדה ממוקמת במתחם ארמונות "לה-מומוניה"-השוכן בסמוך לחוף ימה של העיר. מי שאחראי על עיצובה האותנטי של המסעדה הוא יואל, הבעלים. כמו-כן, כולל העיצוב שולחנות מפוארים, מפות אדומות, ושלל ציורים הודיים מקוריים המעטרים את קירות המסעדה.

התפריט של "נמסטה", מציע אוכל כשר המתבסס על טהרת המטבח הצפון-הודי ומגיש שלל מנות מגוונות בעלות ארומה מופלאה, צבעוניות רב-גונית וטעמים קסומים, ביניהן-כנפי עוף בתיבול פיקנטי, מבחר ירקות מצופים בקמח חומוס, מטוגנים בשמן עמוק, לחם הודי מסוגים שונים, צ'יקן טיקה מסאלה, ועוד.

כתובת: הטיילת 20, אשדוד. מספר טלפון: 073-7584246. שעות הפעילות: בימים: א'-ה' בין השעות: 12:00-16:00, 18:30 עד חצות. ביום: ו', בין השעות: 12:00-16:00 ובמוצאי שבת, כחצי שעה לאחר צאת השבת ועד חצות. אופן התשלום: כרטיס אשראי, מזומן, והמחאה (צ'ק). 

נינוחות של צפון-הודו במסעדת "נמסטה". צילום: באדיבות החברה לתיירות באשדוד בע"מ

 

 

 

                                                                                                                                    

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"כאן דרום אשדוד"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר