לוגו הפסטיבל. צילום: באדיבות החברה לתיירות באשדוד בע"מ

טעמי אשדוד: הפסטיבל החדש בעיר

בחודש הבא יתקיים באשדוד פסטיבל "עמים וטעמים 2017", הראשון מסוגו בעיר בהשתתפות מסעדות מקומיות מובילות. באירוע יושק מדריך המסעדות של אשדוד בהוצאת שיחור

פורסם בתאריך: 9.8.17 07:38

לכל מדינה ולכל עם ברחבי העולם יש את המאכלים הייחודיים להם, דבר המסביר את העובדה שהיום, כבר אין זה הכרחי לעבור דרך נתב"ג כדי לטעום מאכלים מכל רחבי תבל. אשדוד הינה עיר עם עולים מכ-100 מדינות, וכמה מהם אף הקימו בה מסעדות על טהרת המטבח שאיתו גדלו.

כך בעצם הגתה "החברה לתיירות באשדוד בע"מ" בסיועה של "המחלקה לקשרי-חוץ בעיריית אשדוד" את הרעיון לקיים פסטיבל קולינרי עשיר, ססגוני, ראשון מסוגו בעיר. הפסטיבל ייקרא: "עמים וטעמים 2017". הוא ייערך בין התאריכים: ה-13 בספטמבר וה-14 בספטמבר, החל מהשעות: 19:00-23:00, בפארק לכיש-אשדוד, כאשר הכניסה פתוחה לקהל הרחב, ואינה כרוכה בעלות. עם זאת, על-אף שהכניסה הינה חופשית וחינמית, מן הראוי לציין כי, כל מנה אשר תוצע לטעימה תהא כרוכה בעלות של 10 שקלים.

מסעדת "אדיס עלם" תגיש את מנת האינגי'רה אשר מזוהה עם המטבח האתיופי המסורתי, מסעדת "רונג'אן" תגיש את הפאד תאי התאילנדי, מסעדת "נמסטה" תציע מנת בטטה וואדה הודית ועוד מגוון רחב של מנות ייחודיות, צבעוניות ורב-גוניות תוצענה לטעימה עבור תושבי העיר. זולת המסעדות שצויינו הנ"ל, בפסטיבל ישתתפו מסעדות נוספות כדוגמת, "אלאדין", "וינו דל מאר", "אידי", "הולנד צ'יפס" ("פיש אנד צ'יפס"), "ליון" ועוד מסעדות רבות וטובות מאשדוד ואף מחוצה לה.

ללקק את האצבעות. צילום: טובי שריד

נראה טעים. צילום: סיגל בר-אל

ניחוחות של תאילנד, במסעדת רונגאן. צילום: אבי רוקח

לצד האוכל, הניחוחות והארומה, אף האווירה בפסטיבל תהיה בסגנון בינלאומי, כאשר להקות מוזיקה ומחול אתניות יופיעו לאורך הערב על הבמות וינגנו מוזיקה אותנטית, אשר ייחודית לכל מדינה ומדינה. ניתן לומר כי, יהא זה שילוב מרתק של ממש בין מזרח ומערב. בין סגנונות המוזיקה שיושמעו נמנים בין היתר, סמבה ברזילאית, מוזיקה אנדלוסית ערבית, שאנסונים צרפתיים ועוד.

כמו-כן, במהלך הפסטיבל, החברה העירונית לתרבות תציג את תערוכת הצילומים של הצלם זיו קורן, "Ashdod by night". מדובר על תערוכה אשר מציגה תמונות של חיי הלילה בעיר דרך עדשותיהם של בלוגרים ואושיות רשת בארץ. בנוסף, תיערך השקתו של הספר הקולינרי : "אשדוד עיר של טעמים". מחבר הספר הינו, מיכאל שיחור. בספרו מתאר הוא את עולמה הקולינרי העשיר והרב-גוני של העיר, כל זאת, דרך סיפורן של המסעדות המובילות והבולטות, לצד סיפורן של בשלניות תושבות העיר (כ-40 במספר מסעדות ובשלניות כאחד).

 

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"כאן דרום אשדוד"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר