אטגרד ביטל בהשקת ספרו החדש, בבית הכנסת הישן "בעל שם טוב". צילום: תיאודור מולדובן

ברומנית זה נשמע יותר טוב

הכירו את הסופר והעיתונאי אטגרד ביטל מאשדוד שמקפיד לטפח את הקשרים בין ישראל לארץ מולדתו ובימים אלה מארגן פסטיבל בשפת אמו

פורסם בתאריך: 28.7.17 09:45

     

הקונסרבטוריון "אקדמא" הינו מוסד ותיק ומרכזי בעיר אשדוד וככזה מנהל הוא לאורך השנים קשר הדוק עם מוסדות התרבות והאמנות בעיר. כך, שאם הינכם חובבי תרבות, אמנות ומוזיקה מושבעים, ודאי יצא לכם לבקר שם לפחות פעם אחת.

מי שפוקד את המקום מידיי יום ביומו בשעה קבועה, הינו אטגרד ביטל, שמגיע עם נכדו לשיעורי פסנתר. אדם מרתק להפליא בעל שיער שיבה מאפיר ותכול-עיניים. איש רב-פעלים, אשר באמתחתו עשייה ענפה.

ביטל הוא תושב העיר אשדוד (עלה לישראל ב-1990), בן 68, נשויי, גימלאי, בוגר תואר ראשון מהאקדמיה הצבאית ברומניה, בעל טור בשבועון "Gazeta Romaneasca", חבר בהנהלת איגוד הסופרים בשפה הרומנית בישראל, סגן יו"ר הארגון הבינלאומי של יהודי יוצאי פיאטרה ניאמץ וטארגו ניאמץ (ערים ברומניה) ונציג התיאטרון הלאומי מבוקרשט בישראל. ואם כל זה לא מספיק, הוא דובר 5 שפות. רומנית (שפת אם), עברית, אנגלית, צרפתית ומעט איטלקית.

בחודש שעבר ערך ברומניה אירוע השקה לספרו החדש, "Femina", ובתרגום לעברית ("נשים") – קובץ שירי אהבה ורומנטיקה – בבית-הכנסת הישן "בעל שם טוב" בעיר פיאטרה ניאמץ. האירוע תועד על-ידי הצלם תיאודור מולדובן מהטלויזיה המקומית ברומניה.

ספרו החדש, "Femina", ובתרגום לעברית ("נשים"). צילום: תיאודור מולדובן

כשנתבקש לתאר את סדר יומו העמוס, אמר: "אני מתעורר בשש וחצי, עד שמונה צופה ומקשיב וקורא חדשות. משמונה וחצי ועד 12:00 אני עוסק בכתיבה. עד 13:00 ארוחת צהריים. עד 17:00 מתרגל עם אחד הנכדים שלי שיעורי פסנתר בקונסרבטוריון "אקדמא". אחרי השעה 17:00 אני משתתף בישיבות של הארגונים שבהם אני חבר או באירועים שאנו מארגנים במכון התרבות הרומני בתל אביב".

ארגון הסופרים בשפה הרומנית בישראל הוקם בשנת 1964 ומונה 50 חברים (הארגון הכי גדול מחוץ לגבולות רומניה אחרי מולדובה). הארגון שם לו למטרה לקדם את הסופרים שכותבים בשפה הרומנית בישראל. לארגון זה החלטתי להצטרף כיוון שאני בעצמי סופר. הוא מספר.

הוא ממשיך באומרו: "הייתי בין מייסדי ארגון יהודי יוצאי פיאטרה ניאמץ וטארגו ניאמץ שהוקם בשנת 2016 ומונה כ-120 חברים. הארגון שם כמטרה לשמר את זיכרון יוצאי הערים הנ"ל ולעזור לסניפי ערים אלו של קהילת יהודי רומניה מול הרשויות המקומיות בכל בעיה שתיווצר.

בארגון הסופרים אני בין המארגנים של פסטיבל בינלאומי לשירה בשפה הרומנית, הראשון מסוגו בישראל והראשון מחוץ לגבולות רומניה. הפסטיבל ייערך ב-31 באוגוסט במכון התרבות הרומני בתל-אביב".

תגיות:

תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כאן דרום אשדוד"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר