סדנת AI למילואימניקים. צילום: שלמה גלמן
סדנת AI למילואימניקים. צילום: שלמה גלמן

סדנה למילואימניקים באשדוד עוררה סקרנות – והאירוע הבא כבר בדרך

ב־Hub של מרכז כיוונים אשדוד התקיים ערב ייחודי למשרתי מילואים, שבו למדו המשתתפים כיצד לבנות אתרים ואפליקציות ללא כתיבת קוד. כ-40 איש השתתפו בסדנה, בהרצאה ובמפגש עם מנטורים מהתעשייה. לאור הצלחת הערב, מתוכננת סדרת אירועים נוספת שתתמקד גם היא ב-AI

פורסם בתאריך: 30.11.25 07:07

לפני מספר ימים הפך חלל ה-Hub Ashdod במרכז "כיוונים" למוקד חדשנות טכנולוגי, כשקהילת 'מסייעטק' (ארגון ללא מטרות רווח המסייע למשרתי מילואים להשתלב בעולם ההייטק והיזמות) קיימה ערב היכרות מעשי עם עולם ה-Vibe Coding – טכנולוגיית AI מתקדמת שמאפשרת לבנות אתרים ואפליקציות מקצועיות ללא כתיבת קוד. כ-40 משרתי מילואים הגיעו ללמוד, להתנסות ולגלות כיצד רעיון הופך למוצר דיגיטלי בתוך דקות.

האירוע שילב הרצאה ומעבדה יצירתית בהובלת שיר אוליקובניץ', Senior Product Manager ב-Varonis. המשתתפים יצרו עמודי נחיתה, טפסי הרשמה ואפליקציות באמצעות V0, פלטפורמת AI המתרגמת תיאור טקסטואלי לקוד מלא. במקביל התקיים מינגלינג עם מנטורים מהתעשייה, שהעניקו ייעוץ מקצועי והזדמנויות תעסוקה, באווירה תוססת של מוזיקה, סושי ובירות.

אופיר לסרי בסדנת AI למילואימניקים. צילום: שלמה גלמן

אופיר לסרי בסדנת AI למילואימניקים. צילום: שלמה גלמן

הערב הדגים עד כמה טכנולוגיות AI מסוגלות לקצר תהליכי פיתוח שבעבר ארכו שבועות. אחד המשתתפים סיפר: "הגעתי עם רעיון למיזם בראש ותוך 20 דקות כבר היה לי עמוד נחיתה מלא עם טפסי יצירת קשר. זה פשוט לא ייאמן. פעולה שעולה אלפי שקלים למתכנת – יצרתי לבד באמצעות תיאור פשוט".

אופיר לסרי בסדנת AI למילואימניקים. צילום: שלמה גלמן

אופיר לסרי בסדנת AI למילואימניקים. צילום: שלמה גלמן

שיר אוליקובניץ' הדגיש את המהפכה שטמונת בטכנולוגיות הללו: "אנחנו חיים בתקופה שבה המחסום הטכנולוגי בין הרעיון למימוש כמעט נעלם. כל מי שיש לו חזון עסקי יכול היום להפוך אותו למוצר דיגיטלי מבלי להיות תלוי במפתחים. זה מעצים יזמים, במיוחד משרתי מילואים שרוצים לבנות משהו משלהם".

עו"ד אופיר לסרי, חבר מועצת העיר והממונה על מרכז כיוונים, שנכח גם הוא באירוע אמר: "היום כבר ברור כי Hub Ashdod הפך עם השנים למרכז של יזמות עבור תושבי אשדוד, בין היתר עבור משרתי המילואים שלנו, שמקבלים מאיתנו מעטפת מקצועית במסגרת שילוב טכנולוגיה מתקדמת עם קהילה תומכת, כך ניצור הזדמנויות אמיתיות לכולם, תודה גדולה לקהילת מסייעטק אשר מקדישה את מרצה לסייע בידי אנשי המילואים בכניסתם לעולם ההיטק".

יוגב מויאל – מנהל Hub Ashdod סיכם: "אירוע Vibe Coding הוא עוד הוכחה לכך שה-'האב' הוא לא רק מרחב עבודה, אלא קהילה שמעצימה. ראינו אתמול 40 אנשים לומדים, יוצרים ומתחברים וזה בדיוק מה שאנחנו רוצים לראות".

סדנת AI למילואימניקים. צילום: שלמה גלמן

סדנת AI למילואימניקים. צילום: שלמה גלמן

לאור הצלחת הערב, ב-Hub Ashdod מתכננים סדרה נוספת של אירועים טכנולוגיים שיתמקדו בכלים מתקדמים מעולם ה-AI, אוטומציה ופיתוח דיגיטלי, בשיתוף פעולה מתמשך עם קהילת מסייעטק ומומחים מהתעשייה.


רוצים להישאר מעודכנים? הצטרפו אלינו!


אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כאן דרום אשדוד"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.