פסטיבל אשדודאנס, פסטיבל המחול הבינלאומי הגדול בישראל, נפתח אמש לשנתו השמינית עם הפקת הענק "שני צדדים למטבע". כ-2,000 רקדנים ורקדניות מכל רחבי הארץ עלו לבמה במופע פתיחה סוחף שכלל הופעות של כוכבי המוזיקה הגדולים בישראל.
בזה אחר זה עלו לבמה כוכבי השורה הראשונה של המוזיקה הישראלית: ליאור נרקיס, רן דנקר, נרקיס, בר צברי, דודו פישר, שלומית אהרון, אור כהן ואדר גולד בביצועים סוחפים שהקסימו את הקהל הרב שהגיע לאירוע הפתיחה המרהיב.

ליאור נרקיס בפסטיבל אשדודאנס 2025. צילום: אורי קריספין

רן דנקר בפסטיבל אשדודאנס 2025. צילום: אורי קריספין
הפתעה מרגשת באמצע הערב
במהלך הערב הכין הפסטיבל הפתעה מיוחדת כאשר ראש העיר ד"ר יחיאל לסרי ושר התרבות והספורט מיקי זוהר העניקו תעודת הוקרה מיוחדת לכוריאוגרף שלמה ממן, חתן פרס ישראל.
ההוקרה הוענקה לממן על תרומתו רבת השנים למחול בישראל ועל יצירותיו הייחודיות שהוגדרו על ידי הפסטיבל כ"אומנות מחברת ומרפא".
מופעי הוקרה נוספים ברחבי העיר
חגיגה של 60 שנה לבועז שרעבי
במשכן לאמנויות הבמה נערך מופע מחווה מרגש לציון 60 שנות קריירה לבועז שרעבי – חגיגה מוסיקלית נוסטלגית שהחזירה את הקהל לפסקול של המוזיקה הישראלית הקלאסית.

בועז שרעבי בפסטיבל אשדודאנס 2025. צילום: אורי קריספין
מחווה לפיני שפיגלר ז"ל
בבית יד לבנים עלה מופע המחווה "רוקדים פיני שפיגלר" לזכרו של פיני שפיגלר ז"ל, ובקפה תיאטרון התקיים ערב לטיני סוחף עם ההרכב המקומי לוס חשמלוס.
התוכנית להמשך הפסטיבל
היום צפויים המבקרים למופע היפ-הופ ענק באמפיתיאטרון עם סאבלימינל והצל, ובמשכן תופיע הזמרת קרן פלס במופע טריו אינטימי.
הזמנה מיוחדת לחיילי צה"ל
ראש העיר ד"ר יחיאל לסרי הזמין באופן מיוחד את כלל חיילי צה"ל – סדירים, אנשי קבע ומילואים – להגיע למופעי הפסטיבל באמפיתיאטרון וליהנות מכניסה חופשית, כאות הוקרה על פועלם ותרומתם למדינה.
פסטיבל אשדודאנס ממשיך בימים הקרובים עם מופעים נוספים ופעילויות מחול ברחבי העיר, כשהוא מבטיח לקהל חוויה מוזיקלית ומחולית בלתי נשכחת.

דודו פישר וליאור נרקיס בפסטיבל אשדודאנס 2025. צילום: אורי קריספין

נרקיס בפסטיבל אשדודאנס 2025. צילום: אורי קריספין

פסטיבל אשדודאנס 2025. צילום: אורי קריספין
רוצים להישאר מעודכנים? הצטרפו אלינו!
⇔
⇔ ![]()


