ימית הוניקמן. צילום: מזי כהן-נהון

סדנת היבטים אקולוגיים בניהול חופי וימי באשדוד

פורסם בתאריך: 18.2.20 10:45

     

עיריית אשדוד ואגף חופים, מהנדס העיר, האגף לאיכות הסביבה ורישוי עסקים, בשיתוף יחידת סקרי טבע עירוני בחברה להגנת הטבע, ערכו ביום רביעי סדנה מקצועית בנושא היבטים אקולוגיים בניהול חופי וימי. המארגנים מציינים אתגרים כדוגמת בעיית זיהום שפוגעת בהטלות של צבי הים, בעיית הפלסטיק וכן מניעת מקורות זיהום יבשתיים כגון שפכים, סחף ועוד, אשר עלו בסדנה ועל המשתתפים היה להציע פתרונות ואמצעים לטיפול במפגעים.

הסדנה, בהשתתפות מנהלים באגף חופים במינהל התפעול, עובדי אגף תכנון במינהל הנדסה ועובדי החברה לתיירות – התקיימה באשדוד בשל היותה עיר עם רצועת חוף גדולה ואתגרים מורכבים. בסדנה ניתנה סקירה על המשמעות של ניהול מרחב ימי וחופי ועל ממצאים ותוצרים של סקר טבע העירוני שבוצע בעיר, תוך קיום דיון על ההיבטים האקולוגיים בניהול חוף וים.

ימית הוניקמן, מנהלת המחלקה לאיכות הסביבה, פתחה את הסדנה בתיאור מורכבות הים והטבע ומגוון השימושים של הים לטובת הפעילות האנושית מחד, ועל הצורך לחשב  מסלול מחדש בעידן המודרני, בשל התחזיות לשנת 2050 המדברות על נזקי סביבה הנגרמים מפסולת הפלסטיק ומשפיעה על הדגה בים.

יעל זילברשטיין ברזידה, מנהלת יחידת סקרי טבע עירוני מטעם החברה להגנת הטבע, הסבירה על מהות הסקר שנערך בשנת 2016 באשדוד ובעוד כ-50 ערים ברחבי הארץ. סקר תשתיות טבעיות בדק את מגוון החי והצומח בשטחים הפתוחים ברחבי העיר אשדוד בכ-32 אתרים ביבשה ו-4 אתרים בים. זילברשטיין ציינה כי הנושא הימי תופס תאוצה במערכת התכנון והניהול בישראל, בשיתוף עם "פורום רשויות החוף', כאשר יש מחשבות שונות על מנגנוני ניהול בהן הקמת איגוד/ מנהלת ערים לחוף ולים,

 

 

שרה אוחיון, דוקטורנטית המעבדה למגוון ביולוגי ואקולוגיה ימית מהמחלקה לזואולוגיה מאוניברסיטת תל אביב, הסבירה את המשמעות לניהול משאב הטבע הימי במרחב העירוני. הסבריה כללו פרטים על אשדוד העשירה בגוש חולי הגדול בישראל, המגיע מהרי אתיופיה, נשטף בזרמי הנילוס וקובע משכנו בחופי אשדוד. "מכאן החשיבות בתנועת החולות לאורך רצועת החוף של ישראל וההשפעה של מרינות ונמלים לאורך הרצועה" אמרה. כמו כן, הציגה את ממצאי הסקר הימי, אותו תוכלו למצוא בקישור: https://user-59mqrrf.cld.bz/sqr-tb-yrvny-2016.

ד"ר אביעד שיניין הציג את עמותת מחמל"י ופעילות מרכז "הדולפין והים הקיים בביה"ס אורט ימי, בשיתוף עיריית אשדוד, מינהל החינוך, איגוד ערים לאיכות הסביבה, אוניברסיטת חיפה ועמותת מחמל"י. "המקום פועל כמרכז חינוכי וממתג את אשדוד כעיר דולפינים, כאשר הפעילות המתבצעת בו הינה פעילות ספירלית חוצה גילאים, מגני ילדים המגיעים לסיורים והדרכות במקום ועד לכיתות העל יסודי במסלול ביו-חקר" הוא אומר ומציין גם את הפעילות המחקרית של אוניברסיטת חיפה – סקר דולפינים, טונה כחולה וטורפי על.

לסיכום, מציינים בעיריית אשדוד, הסדנה היוותה חלק מקידום הקיימות באשדוד, עיר שהתברכה בטבעת טבע עירוני הכוללת רצועת חוף רחבה ונדירה, והיא מצטרפת להנחיית ראש העיר ד"ר יחיאל לסרי שמבקש לקדם מדיניות אפס פסולת וחופים ללא כלים חד פעמיים.

 

תגיות:

תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כאן דרום אשדוד"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר