צילום יעקב זינו (מתוך סרטון)

נחש צפע נתפס בשכונת מגורים באשדוד. צפו בתיעוד

מי שעוד לא הבין, עונת הנחשים כבר מזמן פה. נראה שאחרי העונה הגשומה ושפע העשבייה, גם הזוחלים חוגגים והמפגשים עם בני אדם הופכים לשכיחים יותר ויותר

פורסם בתאריך: 14.5.20 15:45

     

נחש צפע נלכד הלילה ברובע ה' באשדוד: בסביבות השעה 1:15 תושב חייג למוקד העירוני ודיווח על נחש שנמצא בקרבתו. המוקדנית הזניקה למקום את יעקב זינו, עובד עירייה, לוכד נחשים מוסמך.

צפו בשחרור הנחש לטבע:


זינו הגיע למקום בשעה 1:25 כשהתושב נמצא לידו ומכוון אותו. בנוסף, שני חתולים נעמדו בקרבת הנחש ומנעו ממנו להתקדם.

הזוחל הסתתר בשיחים ונשף בקול חזק. לדברי זינו ניתן היה לשמוע אותו אפילו ממרחק של 20 מטר. בסופו של דבר הצליח ללכוד אותו, להכניסו לשק בזהירות כדי לא לקבל הכשה (שימו לב, גם כשנחש בתוך שק הוא יכול להכיש דרכו) ולשחררו בחזרה לטבע.


רוצים להישאר מעודכנים?
הקליקו כאן לאפליקציית "כאן דרום – אשדוד"




לפני כשבועיים נכנס צפע למעלית של בניין מגורים ברובע א'. גם אז, למרבה המזל, האירוע הסתיים בלי הכשות ובלי נפגעים.

נחש צפע הוא הנחש הארסי הנפוץ בישראל והוא גם יחסית שכיח באזורי מגורים ובסביבתם. בכל שנה מדווחות כ-200 הכשות בארץ, מיעוטן מסתיים במוות. אדם שהוכש חייב להילקח במהירות לבית חולים ולקבל נסיוב נגד הארס.

לרוב נחש הצפע פעיל בשעות החשיכה, מה שהופך את המפגש אתו לבעייתי. מי שלא שם לב ודורך עליו יוכש כמעט באופן ודאי. הצפעים פעילים בלילות אבל ניתן לפגוש בהם גם בשעות היום החמות. הטורפת הטבעית של הצפעים היא הנמיה. גם נחשים שחורים (זעמנים) מבריחים את נחשי הצפע ולעיתים גם חתולים "יעשו את העבודה".

לפי נתוני מד"א 44 בני אדם הוכשו בישראל מתחילת חודש מרץ ועד אתמול, 13.5. בתקופה המקבילה אשתקד אירעו 23 מקרים של הכשות נחשים. מדובר בעלייה של 91%!

מבין כלל המקרים שאירעו מתחילת חודש מרץ השנה, 2 מאלו שהוכשו טופלו ופונו על ידי צוותי מד"א כשמצבם קשה, 3 במצב בינוני ו-39 במצב קל.

עוד עולה מנתוני מגן דוד אדום עולה כי 17 מכלל אלו שהוכשו (39%) הם קטינים מתחת לגיל 18, בהם 4 פעוטות מתחת לגיל 3 (9% מכלל המוכשים). 5 מאלו שהוכשו (11%) הם קשישים מעל גיל 65. 21 הוכשו במרכז הארץ ובאזור השרון, 19 בצפון הארץ ו-4 בדרום.

"בתקופה זו של השנה גוברת פעילותם של נחשים ארסיים כגון הצפע הארץ ישראלי, ועל מנת להימנע מהכשות, ניתן לנקוט בפעילויות מנע כדי לצמצם את המפגש בין בני אדם ונחשים", מסביר פראמדיק מד"א דוראל ארזואן, "יש להימנע מהפיכת סלעים ואבנים, לנקוט משנה זהירות בזמן ישיבה על מדשאות וקרקע חשופה בטבע, ולא ללכת יחפים או בסנדלים במקומות אלה. בחצרות בתים, יש להקפיד על גיזום צמחייה ופינוי אשפה".

"במקרים בהם אנשים נפגעים כשהם נמצאים בשטח הפתוח ולא בכתובת מסודרת, ישנה חשיבות גדולה לשימוש ביישומון מד"א שלי, המסייע לחובשים ולפראמדיקים במוקד 101 של מד"א ובאמבולנס לאתר את מיקומכם המדויק, מאפשר לשלוח תמונה של סימני ההכשה ושל הנחש מהשטח, ובכך נחסך זמן יקר", מסבירים במד"א.

הנחיות מד"א-כיצד לפעול במקרה של הכשה

· ודאו שאכן מדובר בהכשה וחפשו את סימניה
· תמיד יש לחשוד כי מדובר בנחש ארסי
· אל תתעכבו והזעיקו מיד את מד"א בטלפון החירום 101, או באמצעות יישומון "מד"א שלי"
· הרחיקו את הנפגע מהשטח והעבירו אותו למקום בטוח
· דאגו למנוחה מוחלטת של הנפגע ולהרגעתו, ומנעו תזוזה של האיבר המוכש
· הסירו בגדים ותכשיטים מהאיבר המוכש
· אם ניתן, צלמו בזהירות את הנחש, כדי לסייע בזיהוי ובטיפול. אחרת, נסו לשחזר את מראהואסור בשום אופן:
· אל תחתכו את מקום ההכשה
· אל תמצצו את הארס
· אל תניחו חסם עורקים
· אל תקררו את מקום ההכשה
· אל תתנו לנפגע מזון או שתייה
· אל תרדפו אחרי הנחש

תגיות:

תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כאן דרום אשדוד"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר