פסטיבל "עמים וטעמים", אשדוד 2017. צילום: אבירם אלישע-מועדון הצילום אשדוד

הצלחה מסחררת לפסטיבל "עמים וטעמים"

למעלה מ-20 אלף מבקרים מכל רחבי הארץ הגיעו אל שני ערבי הפסטיבל "עמים וטעמים", אשדוד 2017, בפארק לכיש. לאור ההצלחה הגדולה, "בחברה לתיירות באשדוד בע"מ", כבר הכריזו כי, תהא זאת מסורת שתמשיך אף בשנים הבאות. הממונה על התיירות, משה דנינו: "אשדוד מעצמת קולינריה, נמשיך לפתח ולהוציא אל הפועל את הפוטנציאל התיירותי של העיר"

פורסם בתאריך: 17.9.17 16:13

     

פסטיבל "עמים וטעמים", אשדוד 2017, שהתקיים בימים רביעי וחמישי בשבוע שעבר הוכתר על-ידי רבים בעיר ובאמצעי התקשורת כ"אירוע העירוני המוצלח של השנה". למעלה מ-20 אלף איש שהגיעו מכל רחבי הארץ, הודות למסע יח"צ מוצלח בכל אמצעי המדיה הארצית, פגשו יותר מ-40 דוכנים שונים של מיטב המסעדות המקומיות אשר הציגו בפסטיבל (תחת ניהולו של השף גיא פרץ) מנות בסגנונות שונים של למעלה מ-25 מדינות שונות.

אינג'ירה אתיופית מסורתית, המושתתת על טהרת המטבח האתיופי. צילום: אבירם אלישע-מועדון הצילום אשדוד

בנוסף, באי הפסטיבל נהנו ממופעים של 18 אמנים אשר הציגו מופעי פולקלור ומוזיקה  מרחבי העולם מידי ערב: מוזיקה אנדלוסית ערבית, מופע מחווה לביטלס, שאנסונים צרפתיים, טרובדור איטלקי, נגן בוזוקי יווני ורקדניות סמבה ברזילאיות שפיזזו לאורך כל הערב בין הדוכנים השונים ובין באי הפסטיבל-השרו אווירה נוסח ברזיל. אם כך, ניתן לומר כי, שררה אווירה חגיגית של ממש, לתפארת עיר הנמל הדרומית.

בזכות ההיערכות המוקדמת ופרסום אזורי החניה וההסעות שאורגנו ללא עלות מהרכבת, רחבת העירייה וחניוני החוף, נוצר מצב שהחל מהשעה 19:00 דוכני הפסטיבל כבר עבדו במלוא המרץ. כהפקת לקחים מן הערב הראשון, בו מנות האוכל במרבית הדוכנים נגמרו כבר אחרי שעתיים מאז החל האירוע, דבר המעיד בעצם על כמות האנשים העצומה שפקדה את מתחם הפסטיבל (כמות אשר לא נצפתה מבעוד מועד)-הורתה "החברה לתיירות באשדוד בע"מ", לבעלי המסעדות להכפיל ואף לשלש את כמות המנות בערב השני. יתרה מזאת, תגברה היא את צוותי הניקיון ואף הרחיבה את שטח האירוע, כל-זאת, כדי לאפשר תנועה נוחה יותר לאלפי באי הפסטיבל.

טרם תחילת יומו הראשון של הפסטיבל, התקיים אירוע "גאלה" בשיתוף "המחלקה לקשרי-חוץ בעיריית אשדוד", בהשתתפות ראש העיר ד"ר יחיאל לסרי וחברי מועצת העיר, יחד עם דיפלומטים ואנשי סגל משגרירויות רבות. בנוסף, הוצגה תערוכת צילומים של חיי הלילה בעיר ("Ashdod by night", אוצר: זיו קורן) והושק הספר "אשדוד – עיר של טעמים" (בעריכת מיכאל שיחור).

משה דנינו, חבר מועצת העיר הממונה על החברה לתיירות ומי שהגה ויזם את הפסטיבל, הביע סיפוק רב מן האירוע באומרו: "למן תחילת העבודה על הפסטיבל הצבנו 2 יעדים מרכזיים: חשיפת העולם הקולינרי העשיר והמגוון של אשדוד בפני אנשים ומבקרים מכל רחבי הארץ, וכמן כן – לתת במה ולקדם עסקים מקומיים רבים. הפסטיבל הזה השיג את מטרותיו מעל ומעבר למצופה, והעיר אשדוד מוכתרת היום ובצדק כ"מעצמת קולינריה" בכל רחבי הארץ. אני מודה מקרב לב לכל העוסקים במלאכה שעבדו ימים ולילות כדי להפיק אירוע מוצלח שכזה."

חלק מהאנשים אשר תרמו תרומה לא מבוטלת לכך, שהפסטיבל יצא אל הפועל. מיכאל שיחור, עופר דרי, משה דנינו, אריאלה רוזנטל, יוני חזיז. צילום: משה שוקרון

הממונה על התיירות וחבר מועצת העיר, משה דנינו. צילום: משה שוקרון

גיא פרץ, המנהל הקולינרי של הפסטיבל הוסיף באומרו: "ללא ספק אשדוד היא עיר של טעמים מכל העולם ושיתוף-הפעולה המוצלח עם בעלי המסעדות מראה את הדומיננטיות של העיר בסצנה הקולינרית ומלמד על הפוטנציאל העצום הקיים בה".

דנינו ופרץ. צילום: משה שוקרון

דני וגלית, בני זוג מעפולה אשר שמעו על הפסטיבל דרך אמצעי התקשורת ועשו את כל הדרך דרומה, מסכמים את החוויה הקולינרית באומרם: "עצם קיום פסטיבל קולינארי סקרן אותנו מאוד ולכן הגענו לאשדוד כבר בשעות הצהריים והתרשמנו מאוד מהתפתחותה של העיר וכמובן מן הפסטיבל המיוחד. נהנינו מאוד ונגיע גם בשנה הבאה כמובן!".

 

 

 

תגיות:

תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כאן דרום אשדוד"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר