מסע פסגה אמית י. צילום: סניה בורטמן
מסע פסגה אמית י. צילום: סניה בורטמן

יומיים מחוץ לכיתה: המסע המיוחד של תלמידי אמית י' אשדוד

תלמידי בית החינוך יצאו למסע בן יומיים בירושלים, שאותו סייעו לתכנן ולהפיק בעצמם. הם ביקרו במוקדי מדע ומורשת, פגשו בוגרי בית הספר ושמעו את סיפורה של משפחת מח"ט הנח"ל שנפל ב-7 באוקטובר

פורסם בתאריך: 26.10.26 07:07

תלמידי בית החינוך אמית י' באשדוד יצאו למסע בן יומיים בירושלים, שהתמקד במנהיגות, יזמות והגשמת חלומות. המסע, שנקרא "פסג"ה" – פורצים דרך בסקרנות, גיבוש והשראה – נועד לחשוף את התלמידים למשמעות של מצוינות גם מחוץ למסגרת הלימודית.

התלמידים לקחו חלק פעיל בהפקת המסע, החל מבחירת התכנים ועד לעיצוב הלוגו, הכנת החולצות, תכנון הארוחות וניהול התיעוד ברשתות החברתיות.

במהלך היומיים ביקרו התלמידים במוזיאון המדע, בספרייה הלאומית, בנקבת השילוח בעיר דוד ובפקולטה לרפואה, שם נפגשו עם בוגרי בית הספר. את הלילה העבירו במאהל שדה, לצד פעילות שעסקה בחלומות ובשאיפות לעתיד.

אחד הרגעים המשמעותיים במסע התקיים בהר הרצל, שם פגשו התלמידים את אחותו של אל"מ יוני שטיינברג ז"ל, מפקד חטיבת הנח"ל שנפל ב-7 באוקטובר. המפגש נערך סמוך לקברו ועסק בדמותו ובערכי המנהיגות והמצוינות. המסע הסתיים בטקס בחלקת גדולי האומה.

"היה מסע מאוד מעניין ומעורר השראה", סיפרה הדס שושן, תלמידת כיתה ח'2. "למדתי ממנו שאם משקיעים, מתמידים ומאמינים בעצמנו, אפשר להגיע רחוק ולהגשים חלומות".

סניה בורטמן, מחנכת בבית החינוך, סיכמה: "מצוינות לא מתבטאת רק בציון בתעודה באנגלית, מתמטיקה ולשון – זה בא בעוד המון היבטים בחיים, והמסע הזה הראה לתלמידים בדיוק את זה".


רוצים להישאר מעודכנים? הצטרפו אלינו!
⇔⇔





אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כאן דרום אשדוד"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.