במסגרת "פרויקט ה-100" של קופת חולים מאוחדת, מבקרים צוותי הקופה מבוטחים שהגיעו לגיל 100, מעניקים להם תעודות הוקרה ושי אישי ושומעים את סיפור חייהם. השבוע הם פגשו את מאיר סוויסה מאשדוד, אב לעשרה ילדים, שחגג לאחרונה מאה שנות חיים, וגם בגילו ממשיך לצייר, לאפות עוגיות וליהנות מחברת ילדיו ונכדיו.

מאיר סויסה וצוות מאוחדת. צילום: מאוחדת
סוויסה התגורר בצעירותו במרוקו, שם סייע ליהודים מקומיים לעלות לישראל. בהמשך עבד כאזרח עובד צה"ל. כיום הוא מקפיד לשמור על אורח חיים פעיל, וכשנשאל מה הסוד שלו לאריכות ימים, השיב: "אופטימיות ושמחת חיים, לחשוב טוב ויהיה טוב. להישאר ספורטיבי. ברוך השם הזיקנה הגיעה מהר מדי ואני מקבל אותה באהבה ובהרבה אופטימיות, וכמובן הכי חשוב ליהנות מהמשפחה שלי כמה שיותר, מהילדים ומהנכדים כאחד".
יוכי צור, העובדת הסוציאלית המלווה את סוויסה מטעם מאוחדת, סיפרה כי בעבר נהג להביא לצוות מרפאת פנורמה באשדוד עוגיות שאפה בעצמו. "מאיר הוא איש משפחה בכל רמ"ח איבריו, אב לעשרה ילדים שאוהב ללמד ולחנך את נכדיו", סיפרה צור. "המפגש איתו הוא תזכורת לכוחה של אופטימיות ולחשיבות של קשר אנושי ומשפחתי בכל גיל".

מאיר סויסה וצוות מאוחדת. צילום: מאוחדת
אסנת קרני, עובדת סוציאלית מחוזית במאוחדת מחוז דרום, אמרה: "המפגש עם האזרחים הוותיקים בביתם, בסביבתם הטבעית, הוא רגע חשוב של הערכה וחיבור אנושי עמוק. כצוות רפואי וסוציאלי, מחובתנו לא רק להעניק את הטיפול הרפואי הטוב ביותר, אלא גם לעצור, להקשיב ולהוקיר את דור הוותיקים".
במאוחדת מציינים כי עד סוף השנה צפויים צוותים נוספים לבקר מבוטחים שיציינו את יום הולדתם ה-100, להעניק להם תעודות הוקרה ולשמוע את סיפוריהם האישיים.
רוצים להישאר מעודכנים? הצטרפו אלינו!
⇔
⇔ ![]()


