רוני אקריש. צילום: odrey

בוקר של סיפורים יוצאי דופן: המיזם שחוזר בחמישי לאשדוד

המפגש הקרוב של "קפה דעת" באשדוד יחבר בין סיפורים אישיים מתקופות שונות: קצין מיחידת המסתערבים יספר על הלחימה והחילוץ ב-7 באוקטובר, לילי כנפי תחזור לסיפור יוצא הדופן שלה ממלחמת יום הכיפורים, ורוני אקריש יחתום בהרצאה על סיפור קין והבל

פורסם בתאריך: 6.10.26 21:01

שלושה סיפורים והרצאות, שנעים בין מלחמת יום הכיפורים ל-7 באוקטובר, יעמדו במרכז המפגש הקרוב של מיזם "קפה דעת", שיתקיים ביום חמישי במונארט מרכז תרבות באשדוד.

את המפגש יפתח בשעה 09:30 קצין מיחידת המסתערבים של משמר הגבול, שיספר על האירועים שחווה ב-7 באוקטובר 2023. על פי מארגני המפגש, סיפורו החל לאחר שרעייתו פנתה אליו וביקשה ממנו לצאת בדחיפות לאזור מסיבת הנובה. בהרצאה הוא ישתף על הלחימה באותו יום, פעולות החילוץ וההתמודדות המשפחתית לצד האירועים בשטח.

קפה דעת. צילום: יחצ

קפה דעת. צילום: יחצ

בשעה 11:00 תעלה לבמה לילי כנפי, בת 82, מטפלת זוגית ומנטורית לזוגיות מאשדוד, עם סיפור יוצא דופן ממלחמת יום הכיפורים.

ארבעה ימים בלבד לפני פרוץ המלחמה ילדה כנפי את בתה השלישית. זמן קצר לאחר שחזרה מבית החולים נקרא בעלה יהושע לחזית המצרית, ובמשך כחודשיים כמעט שלא שמעה ממנו.

כשהגיע לבסוף לחופשה קצרה במהלך הפסקת האש, החליטה כנפי לחזור איתו. היא השאירה את התינוקת בת החודשיים ואת שני ילדיה הנוספים אצל אמה, לבשה חולצה וז'קט צבאיים, נעלה מגפיים והתחפשה לחיילת – וכך יצאה עם בעלה לכיוון החזית.

לילי כנפי. צילום: אלבום פרטי

את המפגש יחתום בשעה 12:20 רוני אקריש, מייסד ומנהל "קפה דעת", בהרצאה "מן האח אל האויב – מדוע תחילתה של האנושות ברצח?". אקריש יעסוק בסיפור קין והבל בספר בראשית ובשאלות שהוא מעלה על קנאה, תחרות, אלימות ובחירה מוסרית.

המפגש יתקיים ביום חמישי, 8 באוקטובר, בין השעות 09:00–13:30, באולם המופעים של מונארט מרכז תרבות, דרך ארץ 8 באשדוד. ההשתתפות כרוכה בהרשמה מראש ובתשלום של 20 שקל. מידע והרשמה באתר החברה העירונית לתרבות הפנאי או במספר 6452*.


רוצים להישאר מעודכנים? הצטרפו אלינו!
⇔⇔





אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כאן דרום אשדוד"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.