שלושה ספורטאים מהמרכז הישראלי לטאיקוון-דו באשדוד זכו בארבע מדליות בגביע העולם שנערך בבודפשט, בהשתתפות מתחרים מיותר מ-45 מדינות. אדם צביק זכה בזהב, יובל רומליס בשתי מדליות כסף ודיאנה מנג'וס במדליית ארד.
צביק בן ה-19, שמתאמן במרכז כבר קרוב ל-14 שנה, התחרה בקטגוריית הבוגרים עד 63 ק"ג. בקרב הגמר מול ניקיטה סימצ'נקו מבריטניה הוא היה בפיגור במשך רוב הקרב, אך הצליח להפוך את התוצאה בחצי הדקה האחרונה ולזכות במדליית הזהב.

"כשהרימו לי את היד חשבתי על כל העבודה שנתתי, למרות כל הכישלונות והאכזבות שעברתי", סיפר צביק לאחר הזכייה. "הרגשתי שסוף סוף הכול השתלם".
יובל רומליס בן ה-18, אלוף העולם בטאיקוון-דו ITF לשנת 2025, התחרה הפעם הן בקטגוריית הנוער והן בקטגוריית הבוגרים עד 57 ק"ג – וזכה במדליית כסף בכל אחת מהן. דיאנה מנג'וס, קפטנית נבחרת ישראל ומאמנת במרכז, השלימה את ההישג עם מדליית ארד בקטגוריית הבוגרות עד 60 ק"ג. "הכי קשה זה להתמיד", היא מודה. "לכולם יש ימים טובים ופחות טובים. אבל דווקא בימים הקשים, כשמצליחים להגיע לאימון למרות הכל – זה מה שנותן את הדחיפה הכי חזקה, ואז לאט לאט התוצאות מגיעות".

אדם צביק. צילום: אדי צביק
את הספורטאים ליוו בתחרות המאמנים בריאן וגידו סחנובצקי. המרכז הישראלי לטאיקוון-דו ITF, שבראשו עומד לואיס סחנובצקי, פועל בחמישה יישובים ומונה יותר מ-650 תלמידים.
רוצים להישאר מעודכנים? הצטרפו אלינו!
⇔
⇔ ![]()


