לפני שעה קלה התקבל דיווח במוקד 101 של מגן דוד אדום במרחב לכיש, על תאונת דרכים בין שני כלי רכב בדרך תל מור באשדוד, כאשר אחד מכלי הרכב התהפך על צידו. כונני הצלה דרום הוזנקו למקום יחד עם צוותי מד"א נוספים.

זירת התאונה בדרך תל מור. צילום: איחוד הצלה

זירת התאונה בדרך תל מור. צילום: מד"א
תיאור הזירה מפי הכוננים
כונן הצלה דרום חיים מאיר דונט, שהגיע לזירה, תיאר את מה שראה עם הגעתו: "כשהגעתי למקום הבחנתי בתאונה קשה בין שני כלי רכב כשאחד הרכבים הפוך על צידו, במקום היו 5 נפגעים, בהכרה ובדרגות פציעות שונות".
לדבריו, יחד עם צוותי מגן דוד אדום נוספים ניתן לנפגעים "טיפול רפואי ראשוני ומציל חיים הכולל חבישות וקיבועים".
חמישה פצועים פונו לבתי חולים
חובשים ופראמדיקים של מד"א העניקו טיפול רפואי בזירה ופינו את הנפגעים לבית החולים אסותא באשדוד. בסך הכל פונו מהמקום 5 נפגעים: שלושה גברים כבני 50, 30 ו-20 שנפצעו במצב בינוני עם חבלות בחזה ובגפיים, ופונו לחדר הטראומה. שני נפגעים נוספים פונו במצב קל למרכז הרפואי אסותא בעיר.
במקביל, גם צוותי הרפואה של איחוד הצלה פעלו בזירת האירוע. החובשים אברהם איצקוביץ, חיים גוטסמן ודב וידר, מצוות האמבולנס של איחוד הצלה, מסרו: "מדובר בתאונה עם מעורבות שני כלי רכב שאחד מהם התהפך, הענקנו טיפול רפואי בזירה לגבר שנפצע בינוני והוא פונה באמבולנס איחוד הצלה, ארבעה גברים נוספים נפצעו חלקם במצב קל עד בינוני וחלקם קל והם פונו לבית חולים להמשך טיפול".
רוצים להישאר מעודכנים? הצטרפו אלינו!
⇔
⇔ ![]()


