התמונה ששיתף דואק. שימוש ע"פ סעיף 27א'
התמונה ששיתף דואק. שימוש ע"פ סעיף 27א'

ביבי והבבונים: הסטורי של פעיל הציבור מעורר סערה

שיתוף אחד בסטורי של שמוליק דואק הפך לעימות פומבי בעיר. בסטורי שהופץ במהלך המימונה, נראה ראש הממשלה לצד בבונים, אוכלים מופלטה. דואק הותקף מיד ונדרש להתנצל, אך הוא מצידו לא מוכן להתנצל ומספק, בשיחה עם "כאן דרום", הסבר למעשה

פורסם בתאריך: 9.4.26 19:45

סערה ברשתות החברתיות באשדוד: פעיל הציבור שמוליק דואק עומד במרכז ביקורת חריפה לאחר ששיתף בסטורי תמונת AI שבה נראה ראש הממשלה בנימין נתניהו כשהוא לצד בבונים, מחבק אותם ואוכל עמם מופלטה.

הסטורי של דואק. שימוש ע"פ סעיף 27א'

הסטורי של דואק. שימוש ע"פ סעיף 27א'

התמונה, שלדברי דואק, לא נוצרה על ידו, אלא רק הופצה ברשת והוא שיתף אותה, פורסמה כשברקע הסערה הארצית סביב דבריו של דובר ראש הממשלה לשעבר, זיו אגמון, שהשווה את המרוקאים לבבונים – אמירה שעוררה ביקורת ציבורית רחבה. ראש הממשלה, נזכיר, לא מיהר לגנות את הדברים, ובהמשך אף חזר בו מהכוונה להדיח את הדובר.

 

בין הממהרים להגיב לפוסט של דואק היה סגן ראש העיר, אלי נכט, שפרסם תגובה חריפה בדף שלו בפייסבוק: "אני מגנה בכל תוקף את הפרסום הגזעני והמבזה שפורסם על ידי פעיל הציבור שמואל דואק. מצופה ותידרש התנצלות ברורה וחד משמעית. עצוב שאמירות כאלה מגיעות מאנשים שמתיימרים לייצג ציבור".

הפוסט של אלי נכט

בתגובה לדבריו של נכט ולפרסומים בתקשורת, פרסם דואק פוסט משלו שבו תקף את נכט: "אל תשתמש בשם שלי ותייחס לי גזענות כדי לקבל קצת תשומת לב על חשבוני. אמשיך למחות נגד כל תופעת גזענות – ולא אתן לאף גורם סכסכן לפגוע בשמי הטוב".

עוד הדגיש כי מבחינתו מדובר במחאה נגד התנהלות ראש הממשלה: "הרעיון היה למחות על כך שדובר שהשווה מרוקאים לבבונים נשאר בתפקיד – ובמקביל ראש הממשלה מגיע למימונה".

אלא שהסערה לא נעצרה שם. גם מתוך המחנה שלו נשמעה ביקורת: עמירם בן זקן, חבר לסיעתו של דואק, הצטרף לקריאות ההתנצלות וכתב: "כאיש ליכוד מבטן ומלידה, חשוב לי לומר בצורה ברורה – שמוליק עברת גבול. הניסיון להצטדק ולהסביר בדיעבד מה עומד מאחורי התמונה הגזענית הזו רק מחמיר את המצב ומזלזל באינטליגנציה של הציבור, אותו הצגת בפרסום כ'בבון'. באותה נשימה, אני רואה ניסיונות לנצל את האירוע כדי לפגוע בהלן גלבר וזה לא מקובל. אל לנו להפוך את המקרה המזעזע והביזיוני הזה לכלי ניגוח פוליטי. שמוליק, אל תצטדק תתנצל".

"עשו מזה כאילו אני גזען"

בשיחה עם "כאן אשדוד", דואק מדגיש כי הוא דוחה את הביקורת ומבהיר כי מדובר במחאה: "נתקלתי בתמונה באינסטגרם וזה התחבר לי היטב למה שאמר זיו אגמון. שיתפתי אותה כמחאה על ההתנהלות – לא כדי לפגוע. עשו מזה רעש כאילו אני יצרתי את זה או כאילו אני משווה מרוקאים לבבונים".

עוד הוסיף כי הופתע מהאופן שבו סוקר הנושא בתקשורת המקומית: "אני מצפה למינימום אתיקה עיתונאית – לבקש תגובה לפני שמייחסים לי דברים".


רוצים להישאר מעודכנים? הצטרפו אלינו!


אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כאן דרום אשדוד"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.