קרונות חדשים של רכבת ישראל נפרקים בימים אלו על ידי נמל אשדוד בשיטה חדשנית וייחודית, באמצעות סליידר (Slider) שתוכנן ונבנה במיוחד לצורך פריקה ישירה לפסי הרכבת.
במקום שימוש בעגורנים – תהליך מורכב ויקר, הקרון ששוקל כ-60 טון, “מידרדר” בזהירות על ידי הצוות המקצועי ישירות אל הפסים. הפעולה מתבצעת תוך דיוק של סנטימטרים בודדים, באמצעות משאית ומלגזה ייעודיות, ובשיתוף עם חברת פרידנזון. השיטה מייעלת משמעותית את תהליך הפריקה, חוסכת זמן ועלויות ומבטיחה רמת בטיחות גבוהה יותר.
הפריקה מתבצעת בממוצע אחת לחודש, כאשר בכל סבב נפרקים לרוב שני סטים – הכוללים שישה קרונות נוסעים. הקרונות מצטרפים לצי של למעלה מ-40 רכבות חדשות שכבר פועלות על מסילות הרכבת ומשרתות את ציבור הנוסעים בישראל.

נמל אשדוד. צילום: אליזבט רוז פלדמן
לאחר הפריקה, צוותים של סימנס מחברים את הקרונות כבר בשטח הנמל, ומשם הן יוצאות בנסיעה ישירה למרכז התחזוקה החדיש של החברה באשקלון. במרכז זה עוברות הרכבות תהליך הכנה למסירה סופית, הכולל חיבורים חשמליים ובדיקות מקיפות.
יו"ר דירקטוריון נמל אשדוד, שאול שניידר: "החדשנות שנראית היום בשטח היא תוצאה של ראייה מערכתית רחבה ושל שיתוף פעולה הדוק עם גורמים מובילים במשק. נמל אשדוד מוכיח פעם נוספת שהוא חדשני ומוביל קידמה וקיימות בתשתיות הלאומיות של ישראל".
מנכ"ל נמל אשדוד, ניסן לוי: "נמל אשדוד גאה להיות חלק בלתי נפרד ממהפכת התחבורה החשמלית בישראל. השיטה החדשנית לפריקת הקרונות ממחישה את היכולות, את הדיוק ואת הרוח היצירתית שמניעות את צוותי הנמל מדי יום. זוהי הוכחה ליכולת שלנו לייצר ערך אמיתי ללקוחות, תוך שמירה על סטנדרטים גבוהים של בטיחות, יעילות ואחריות סביבתית".
רוצים להישאר מעודכנים? הצטרפו אלינו!
⇔
⇔ ![]()


