כתובת הגרפיטי שרוססה ברובע ט'
כתובת הגרפיטי שרוססה ברובע ט'

זעזוע באשדוד: זה הגרפיטי שרוסס במהלך יום כיפור

תושבים ברובע ט' נחשפו למחזה שהותיר אותם המומים - נבחרי ציבור דורשים אכיפה מידית ולמצות את הדין עם האחראים. "מכה קשה לרגשותינו", מסר סגן רה"ע אלי נכט

פורסם בתאריך: 2.10.25 22:55

במהלך יום הכיפורים, היום הקדוש ביותר בלוח השנה העברי, נחשפו תושבים באשדוד למעשה ונדליזם, שעורר זעזוע וזעם, במקום ציבורי.

האירוע המקומם התרחש בזמן שבו רוב תושבי העיר היו שרויים בצום ובתפילה, ונחשף במהלך היום הקדוש. תושבים שעברו באזור נחרדו למראה עיניהם ומיהרו לדווח לגורמי האכיפה ולנבחרי הציבור בעיר.

על קירו של אולם ספורט ציבורי ברובע ט' באשדוד רוססה בספריי שחור הכתובת "VIVA PALESTINE", ולצידה צויר דגל פלסטין. מעשה הוונדליזם בוצע כאמור במהלך יום הכיפורים, בעיצומה של מלחמה שבה נופלים חיילים ישראלים.

"עלבון לחברה כולה"

האירוע עורר תגובות זועמות בקרב נבחרי הציבור בעיר, שתבעו טיפול מיידי ואכיפה נחושה.

סגן ראש העיר אלי נכט הגיב בחריפות למעשה הוונדליזם. "זהו עלבון לחברה כולה ומכה קשה לרגשותינו, בימים שבהם חיילינו נופלים במלחמה נגד האויב הארור, אני דורש מרשויות האכיפה לאתר את האשמים ולמנוע הישנות מקרים כאלה. בעיר שלנו אין מקום לשנאה", הוא מסר.

חבר המועצה עמירם בן זקן הצטרף לתגובות החריפות והדגיש את התזמון הבוטה של המעשה. "דווקא ביום הקדוש ביותר בשנה יש מי שבוחר לפגוע ולזרוע שנאה בלב העיר שלנו. אני דורש מראש העיר ד"ר יחיאל לסרי ומכל גורמי האכיפה להפעיל את מצלמות מוקד רואה, לפעול באופן מידי להסרת הכתובות, לחקור את המעשה ולמצות את הדין עם האחראים", הוא הדגיש.

קריאה לאכיפה נחושה

נבחרי הציבור מדגישים כי מדובר באירוע חמור במיוחד, הן בשל העיתוי הרגיש – במהלך יום הכיפורים וכשהמדינה נמצאת במלחמה, והן בשל המסר המעליב והמאיים שמשדרת הכתובת. הם דורשים מרשויות האכיפה לפעול במהירות כדי לאתר את האחראים למעשה, להביא אותם לדין, ולמנוע הישנות אירועים דומים בעיר.

העירייה תפעל להסרת הכתובות במהירות האפשרית, ומערכת מוקד רואה נבדקת לצורך איתור המבצעים.


רוצים להישאר מעודכנים? הצטרפו אלינו!


אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כאן דרום אשדוד"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.