מכללה אקדמית אחוה. צילום: יפעת גולן
מכללה אקדמית אחוה. צילום: יפעת גולן

להישאר אנלוגי בעולם דיגיטלי

אחת מכל שתי משרות שקיימות כיום תיעלם בעתיד. כך עולה ממחקר חדש של ה-OECD שהתפרסם לאחרונה. אולם, בזמן שרובוטים מאיימים על שוק התעסוקה ישנם תפקידים שדווקא יזכו לביקוש שיא. אחד מהם הוא פסיכולוגיה בדגש על מסלול משאבי אנוש שנלמד במכללה האקדמית אחוה, וזה בדיוק המקום להבין למה

פורסם בתאריך: 31.1.19 11:29

     

מכוניות ללא נהגים, שירות לקוחות ללא מוקדנים ובנקים ללא כלכלנים הם כבר חלק בלתי נפרד מהעתיד הקרוב. זה לא סוד ששוק העבודה משתנה בקצב מהיר והתחזיות הפחות אופטימיות מצביעות על כך שכ-40% מהמשרות יוחלפו על-ידי רובוטים. עד כדי כך, שאם נספר לכם כי בעתיד ארגונים ינוהלו בעזרת אדם אחד וכלב לא בטוח שזה ישמע לכם מוזר. מדוע? כי מאחר ומרבית הפעולות יבוצעו באמצעות טכנולוגיות מתקדמות, כדי ללחוץ על כפתור ה'התחל' בכל זאת צריך אדם אחד. ובשביל מה צריך כלב? כדי לשמור על האדם שלא ילחץ בטעות על שום כפתור אחר.

השינוי המטלטל הצפוי בתחום התעסוקתי נגרם על-ידי מספר מגמות התורמות לאופי העבודה העתידי. אחת מהן, היא השפעת הטכנולוגיה, במיוחד זו המבוססת על מחשבים ותקשורת. הטכנולוגיה למעשה, יצרה מהפכה באופן בו אנחנו עובדים. כך למשל, בימינו, עובד יכול בלחיצת כפתור לקבל הזמנה מלקוח, להעבירה למחסן ולשלוח אותה.

לכניסתה של הטכנולוגיה השפעה גם על אופי הקריירה העתידי משום שמשמעותה היא שעובדים כיום יכולים לעבוד בכל מקום ולא בהכרח להיות מוגבלים לארגון עצמו. אם מגמה זו תימשך, ייתכן שבעתיד נמצא אנשים 'בונים קריירות' מהסלון או מהמטבח בבית.

מגמה נוספת היא העידן המודרני המביא עמו שינויים הבאים לידי ביטוי באורח החיים אשר עשוי להשפיע על המרקם של מקצועות ועיסוקים. שינוי זה מתבטא בהיעלמותם של מקצועות מסוימים מחד, אחרים שיעברו שינוי משמעותי, והופעתם של מקצועות חדשים מאידך. לאחרונה אף פורסם מחקר חדש של ה-OECD (הארגון הבינלאומי לשיתוף פעולה ולפיתוח כלכלי) שקבע כי בעולם העבודה העתידי אחת מכל שתי משרות קיימות – תיעלם.

מכללה אקדמית אחוה. צילום: יפעת גולן

מכללה אקדמית אחוה. צילום: יפעת גולן

הרובוטים משתלטים על 40% מהמשרות

אולם, בכל הנוגע לנותני השירות האנושי בתפקידים הדורשים רגישות ואמפתיה אלה דווקא צפויים להפוך למבוקשים הרבה יותר. כבר היום ערוכה המכללה האקדמית אחוה לשינויים של המחר. בעזרת שיטות לימוד חדשניות ובמטרה להתאים את בוגרי המכללה לשוק העבודה ולמאה ה-21, קיים תואר ראשון ייחודי וחד-חוגי בפסיכולוגיה במסלול משאבי אנוש.

"הידע שיש לנו בפסיכולוגיה הוא ידע מאוד רחב ועמוק. התחום הארגוני או ניהול משאבי אנוש זה תחום שבסופו של דבר רוצה לחפש את הדרכים הכי יעילות כדי למצות את ההון האנושי. ופסיכולוגיה במסלול משאבי אנוש יכולה לעזור לנו לעשות את זה", מסבירה ד"ר אשרית כספי-ברוך פסיכולוגית קלינית תעסוקתית, במכללה האקדמית אחוה. לדבריה, פסיכולוג שלמד פסיכולוגיה והוסיף לתואר מסלול במשאבי אנוש בעצם כבר התאים את עצמו לשוק התעסוקה העתידי. "גם להם יעמדו כלים טכנולוגיים שונים שיסייעו להם בעבודתם, אבל תהליך קבלת ההחלטות שלהם, כמו גם המגע הבלתי אמצעי עם העובדים יידרש יותר ויותר".

היות וגם התחום של פסיכולוגיה ומשאבי אנוש מושפע מאוד מהתפתחויות טכנולוגיות, התואר שמציעה המכללה האקדמית אחוה מאגד בתוכו שלושה אשכולות. הראשון הוא של אישיות והתפתחות. אשכול שני מתייחס למוח וקוגניציה, הרלוונטי מאוד בשנים האחרונות. וכן אשכול שלישי של ארגון וחברה המתקשר למשאבי אנוש שבו. מעבר לקורסים הבסיסיים, ישנם קורסים דוגמת ניהול משאבי אנוש, מיון עובדים, הערכת עובדים, ניהול הקריירה של העובדים ועוד. קורסים אלה נותנים לסטודנט שמסיים את התואר ארגז כלים פרקטי בעזרתו הוא יוכל להשתלב בארגונים בצורה מעשית. הקורסים ודרך הלמידה בהם, משלבים המון תיאורי אירוע, ניתוחי מקרה, סיורים בשדה ומרצים אורחים שמגיעים מהתעשייה.

"אמנם תחום הפסיכולוגיה שנראה על פניו 'מוגן' מפני כניסתה של הטכנולוגיה – משום שכולם בטוחים שמכונה אינה יכולה לבצע טיפול פסיכולוגי, עובר גם הוא ללא ספק שינויים רבים בהשפעת הטכנולוגיה", טוענת ד"ר כספי ברוך. "בעבר, פונקציית משאבי אנוש עבדה עם דוחות כוח אדם ידניים, התקשרה לעובדים באמצעות הטלפון ומיון העובדים נעשה כולו באמצעות מבחנים וסימולציות בנוכחות פסיכולוג/ית. כיום, לעומת זאת, קיימות מערכות ממוחשבות לחישובי שכר, נוכחות והקשר עם העובדים נעשה גם באמצעות המייל והודעות וואטסאפ, חלק מהמבחנים כבר ממוחשבים כך שלעיתים אין צורך בהגעה פיזית למקום המיון, לא פעם הראיונות נעשים דרך הסקייפ ואפילו לצערנו, גם חלק משיחות הפיטורין מתבצעות אונליין. עם זאת, ואולי בעקבות כך, ארגונים יזדקקו עוד יותר לאנשי משאבי אנוש עם הכשרה פסיכולוגית. ניתן לומר שפסיכולוגיה היא בעצם ארגון. ארגון זו מערכת של אנשים ששלושה דברים מניעים אותם: איכות והכשרה, גיבוש והנאה – שלושת הדברים האלה הם פסיכולוגיה. בימינו, וכן גם בעתיד, אין ארגון שמוכן לוותר על משאבי אנוש עם הכשרה פסיכולוגית".

למידע ופרטים נוספים: 3622* או באתר

להישאר אנלוגי בעולם דיגיטלי. מכללה אקדמית אחוה. צילום: יפעת גולן

להישאר אנלוגי בעולם דיגיטלי. מכללה אקדמית אחוה. צילום: יפעת גולן


כתבה שיווקית


 

תגיות:

תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כאן דרום אשדוד"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר